ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI

Pavićević: Naša obaveza je da premošćavamo podjele

Crnogorska će, kako je rekao, biti istrajna u borbi za Crnu Goru koja će biti utemeljena na koncepciji ustavnog patriotizma
657 pregleda 9 komentar(a)
Pavićević, Foto: Crnogorska
Pavićević, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 21.05.2019. 11:59h

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitao je građanima Crne Gore Dan nezavisnosti.

„Dan nezavisnosti je praznik crnogorskog građanina, crnogorskog društva i crnogorske države. Na ovaj datum posebno se sjećamo duge i bogate istorije države Crne Gore, naše slobodarske tradicije i naših najboljih običaja“, rekao je Pavićević.

Pavićević je poručio da obilježavajući ovaj veliki praznik treba da baštinimo zajedničke uspomene iz prošlosti, ali i da gledamo u budućnost nastojeći da što efikasnije rješavamo zajedničke probleme i da učvršćujemo zajedništvo.

„Trinaest godina po obnavljanju nezavisnosti, naša je obaveza da premošćavamo podjele koje usporavaju razvoj crnogorskog društva i crnogorske države. To je naš prioritetni cilj i Crnogorska će biti istrajna u borbi za Crnu Goru koja će biti utemeljena na koncepciji ustavnog patriotizma, koja podrazumijeva okupljanje oko pune lojalnosti državi i potvrđivanju građanske lojalnosti našoj državi", poručio je Pavićević.

Pavićević je zaključio da je obaveza svih aktera u savremenoj crnogorskoj politici da privrženošću velikom načelu vladavine prava stalno potvrđuju privrženost svojoj državi i precima koji su svoje živote dali za njeno stvaranje.