Pejović SDP-u: Moj odbornički mandat je na antirežmskoj strani za razliku od vaših

"Za razliku od SDP-a koji tvrdi da nije iznenađen dijelom mog govora na protestu Odupri se 21. maja, ja jesam cijelim njenim saopštenjem. Tri godine nakon izlaska iz naopake vlasti, čiji je dio bila skoro dvije decenije, ova partija nije naučila da je u politici najvažnija istina", istakao je Pejović
5567 pregleda 27 komentar(a)
Pejović na sinoćnjem protestu pokreta "Odupri se", Foto: Printscreen
Pejović na sinoćnjem protestu pokreta "Odupri se", Foto: Printscreen
Ažurirano: 22.05.2019. 19:14h

I SDP i njene službe dobro znaju da nisam ni funkcioner, ni član Demokrata još od prvog protesta, a moj odbornički mandat je na antirežmskoj strani za razliku od vaših, na strani koja je izvojevala bitku da i na onakvim izborima 2016. godine grad bude istrgnut iz njedara DPS-a, saopštio je danas član pokreta "Odupri se" Dejan Pejović.

On je reagovao na saopštenje Socijaldemokratske partije (SDP) koja je ranije danas saopštila da Pejović poziciju u "Odupri se" zloupotrebljava za saopštavanje stavova svoje partije

Pejović je juče na protestu "Odupri se" kazao da je SDP "pao na ispitu zvanom Kotor".

"Pošto ne želim podržati omiljenu partitokratsku borbu saopštenjima zarad javnosti, lično ću se zadržati na ovom. Za razliku od SDP-a koji tvrdi da nije iznenađen dijelom mog govora na protestu Odupri se 21. maja, ja jesam cijelim njenim saopštenjem. Tri godine nakon izlaska iz naopake vlasti, čiji je dio bila skoro dvije decenije, ova partija nije naučila da je u politici najvažnija istina", istakao je Pejović.

On je dodao da je partiju napustio zbog toga što je, kako tvrdi, na osnovu iskustva u građanskom aktivizmu, procijenio da će njegov doprinos biti veći kroz pokret "Odupri se", nego u okviru partije.

"Na podvalu o navodnom pokušaju preuzimanja protesta, pretpostavljam da će odgovoriti Demokrate. Što se SDP-a tiče, znam samo ono što je iskusila većina organizatora protesta - ta partija ih nikad nije iskreno podržavala, a dobrano im je odmogla predajom Kotora DPS-u", zaključio je Pejović.

Bonus video: