"CENZUS IM POSTAO SAN"

Demokrate: SDP je najjeftinija politička roba koj Đukanović iskoristi za jednokratnu upotrebu i baci

Demokrate smatraju da odlazak Ranka Krivokapića neodoljivo podsjeća na odlazak Darka Pajovića
4344 pregleda 12 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Ranko Krivokapić, nakon svih izdaja koje je učinio i nakon što je njegovoj partiji cenzus postao san, nema pravo da dijeli još i moralne lekcije po Crnoj Gori, decenijskim opozicionarima i dokazanim građanskim aktivistima, saopštile su Demokrate.

Oni su reagovali na saopštenje SDP-a, koji su kazali da nisu iznenađeni porukama i neosnovanim optužbama na svoj račun, koje je uputio Dejan Pejović, bivši funkcioner Demokrata, sa sinoćnjeg protesta pokreta Odupri se.

"Prodati Kotor DPS-u, raspravljati o Zakonu o kozmetičkim proizvodima u Skupštini Crne Gore praveći se da cvjeta demokratija i srušiti Sporazum o budućnosti u trenucima dok traju najmasovniji građanski protesti u posljednjoj deceniji, može samo najjeftinija politička roba koju Milo Đukanović iskoristi za jednokratnu upotrebu i baci", kazale su Demokrate.

Oni smatraju da odlazak Ranka Krivokapića neodoljivo podsjeća na odlazak Darka Pajovića.

"Pajović makar nije krio šta je uradio i kako je sve valorizovao, a jeftina politička roba, zvana Ranko Krivokapić, bljuje neistine i najbezočnije laži u svojim odlazećim saopštenjima.U posljednjem napadu saopšti da su Demokrate srušile Sporazum o budućnosti jer su dan nakon potpisivanja izašli na izbore u Tuzima. Izbori u Tuzima su bili mjesec dana prije potpisivanja Sporazuma o budućnosti, pa onda zamislite kolika je ovo neistina i koliki politički Pinokio morate biti da ovako bljujete laži. Usput, znamo da je Krivokapiću krivo što smo u Tuzima učestvovali na izborima i osvojili ključni mandat koji je DPS nakon toliko godina poslao u opoziciju. Znamo da je njegova i Đukanovićeva želja bila da ne učestvujemo na izborima, kako bi DPS vladao i naredne četiri godine. Međutim, Tuzani su im odredili mjeru. Njega su još davno poslali ispod cenzusa, a njegove gazde iz DPS-a direktno u opoziciju", saopštile su Demokrate.

Oni podsjećaju javnost da Dejan Pejović već više mjeseci nije funkcioner Demokrata, te da je Pejović to javno kazao zbog želje da se posveti građanskom aktivizmu.

Demokrate dodaju da Pejović jeste odbornik u SO Kotor, ali da za razliku od Krivokapića i njegovog SDP, odbornik koji neće nikad rušiti opozicionu vlast i prodati Kotor DPS-u.

"Reći da je Bečiću omogućio susrete sa potpredsjednikom SAD-a može samo dokazani patološki bljuvač neistina, jer on sa time ima veze koliko sa rješavanjem krize u Siriji. Tačno je da njemu i predsjedniku Demokrata nije mjesto za istim stolom, ali zato što je tako odlučio predsjednik Bečić, jer sa jeftinom političkom robom Mila Đukanovića i Miga Stijepovića, mi nemamo o čemu da razgovaramo", navodi se u saopštenju.

Oni demantuju SDP koji je ranije saopštio da Demokrate žele da preuzme proteste.

"Da je SDP dao samo stoti dio infrastrukturne, političke i svake druge pomoći, koju su dale Demokrate što su organizatori više puta potvrdili i da nije prodao Kotor DPS-u i srušio Sporazum o budućnosti, danas bi DPS bio na koljenima, tako da je jasno zašto ste opstruirali proteste, bježali od svih protesta, gasili telefone na poziv za finansijsku pomoć, rušili opozicionu vlast, a na kraju prodali opozicione glasove za mrvice ispod Đukanovićevog i Stijepovićevog stola na kojem se štancuju, pakuju i lijepe koverte za prodaju i izdaju Crne Gore.I da zaključimo: mada se čini da goreg od Ranka Krivokapića i Darka Pajovića ne može biti - može! Gori od njih su svi koji, bilo kada, pokušaju opravdati besprizoran čin izdaje opozicionih birača i prodaje Crne Gore i Kotora tajkunima", navode Demokrate.