"Da svako ima": Ne pristajemo da igramo njihovu igru dijeljenja

"Već danas političkoj konkurenciji najavljujemo da ćemo izvjesno, onako kako dolikuje Crnoj Gori, obilježiti i 13. jul", saopšteno je iz saveza
744 pregleda 0 komentar(a)
Da svako ima, Foto: Da svako ima
Da svako ima, Foto: Da svako ima

Gradske vlasti Nikšića su pod smiješnim i providnim izgovorima odbile da odobre skup saveza "Da svako ime" 20. maja, saopšteno je iz tog političkog bloka, koji čine SNP, UCG, RP I nezavisni poslanici.

"Očigledno je da je ta vrsta "zabrane" stigla iz vrha DPS-a s namjerom da isprovocira našu reakciju. Ipak, strpljivo i odgovorno smo reagovali jer ne pristajemo da igramo njihovu igru dijeljenja i svađanja ljudi u Crnoj Gori. S toga smo za nedjelju 26. maja zakazali prvi sastanak stranačkih organa naših političkih subjekata u Nikšiću na kojemu ćemo učvrstiti naše političko zajedništvo, dogovoriti se o narednim potezima i najaviti nove korake", saopšteno je iz saveza.

Dodaju da će nastaviti da sprovode svoje aktivnosti.

"Sliku zajedništva iz Nikšića ipak ćemo poslati, kao i iz Bijelog Polja, jer ćemo na kraju dana svi skupa biti na platou ispred Robne kuće, poklanjajući i Nikšićankama i Nikšićanima jedno veliko jedinstvo i muzički program. Već danas političkoj konkurenciji najavljujemo da ćemo izvjesno, onako kako dolikuje Crnoj Gori, obilježiti i 13. jul jer je to datum svih, a ne korumpirane vladajuće elite, istorijski datum Crne Gore, a ne rođendansko slavlje DPS-a i njenih saveznika. Pozivamo građane da nas prate u svim budućim akcijama i programima bez obzira na spekulacije i podmetanja. Zahvaljujemo i ovom prilikom pojedincima koji podrzavaju naš savez i to bez skrivanja, sa hrabrošću koja oslobađa i druge, dokazujući tako zajedno sa svima nama, da se ova vlast ne plaši samo protesta građana nego i bilo kakvog okupljanja i zajedničkog veselja makar ono trajalo i po par sati", zaključuju iz "Da svako ima".

Bonus video: