DPS: Emisija CIN-a politička propaganda

"Ne ulazimo u pravo novinara da slobodno izraze svoje viđenje, u skladu sa svojim profesionalnim i političkim afinitetima, ali se onda takav sadržaj ne naziva - istraživački", navodi se u reagovanju DPS-a
488 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: DPS
Ilustracija, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista saopštila je da će uputiti prigovor Agenciji za elektronske medije, povodom emisije "Koverat", koja je emitovana na TV Vijesti, u produkciji Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore.

"Smatramo da su autori pomenute emisije iznosili nedopustive i netačne tvrdnje koje nijesu potkrijepljene adekvatnim činjenicama. Ovaj programski sadržaj obilovao je materijalnim neistinama, zamjenama teza i paušalnim ocjenama navodnih istraživača, koji su za ovu priliku preuzeli ulogu tužioca i sudije. Ovaj političko - medijski uradak, nažalost, još jedan je dokaz da su profesionalizam i znanje, najslabije karike medijske scene u Crnoj Gori. Sloboda medija je jedna od vrhunskih vrijednosti i tekovina savremene Crne Gore. Zato ne ulazimo u pravo novinara da slobodno izraze svoje viđenje, u skladu sa svojim profesionalnim i političkim afinitetima, ali se onda takav sadržaj ne naziva - istraživački", navodi se u reagovanju DPS-a.

Dodaju da smatraju "da subjektivna i tendenciozna emisija, nije nikakav istraživački projekat, već jedan u nizu sličnih sadržaja čija je jedina svrha da se nanese šteta Demokratskoj partiji socijalista".

Bonus video: