Bogdanović: Nećemo u koaliciju niti ćemo činiti skupštinsku većinu sa DPS

"Za očekivati je od Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore da ponudi i predloži one modele konstituisanja vlasti koji će je dodatno učvrstiti na pozicijama sa kojih zloupotrebljavaju sve što se da zloupotrijebiti, samo im ovoga puta za to treba i podrška opozicionih političkih subjekata, kao i legitimitet koji bi ti politički subjekti unijeli u Vladu Duška Markovića ili Mila Đukanovića, sasvim svejedno
4290 pregleda 2 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Boris Pejović
Bogdanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.05.2019. 09:04h

Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokratske Crne Gore poručio je da ta partija neće radi vršenja vlasti, biti u predizbornoj ili postizbornoj koaliciji ili pak zbog konstituisanja vlasti činiti skupštinsku većinu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)

Bogdanović je reagovao na jučerašnju izjavu premijera Duška Markovića u Skupštini Crne Gore koji je rekao "imamo model kada je opozicija ušla u Vladu, hajde da se vratimo tome".

"Za očekivati je od Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore da ponudi i predloži one modele konstituisanja vlasti koji će je dodatno učvrstiti na pozicijama sa kojih zloupotrebljavaju sve što se da zloupotrijebiti, samo im ovoga puta za to treba i podrška opozicionih političkih subjekata, kao i legitimitet koji bi ti politički subjekti unijeli u Vladu Duška Markovića ili Mila Đukanovića, sasvim svejedno, istakao je Bogdanović.

On je dodao da je Markovićev istup u Skupštini Crne Gore poziv isključivo onim opozicionim političkim subjektima koji imaju namjeru sarađivati i raditi sa DPS i nakon izbora.

"Što je očigledno unaprijed dogovoren scenario, kako bi se najodgovorniji predstavnici tog političkog subjekta abolirali od odgovornosti za višedecenijsko vršenje teških krivičnih djela i afera koje su isplivale u posljednjih nekoliko godina, a pogotovu onih koje isplivavaju unazad nekoliko mjeseci", kazao je Bogdanović.

On je rekao da su se Demokrate na Drugom, baš kao i na Osnivačkom kongresu. Izjavom časti, koju su potpisali svi funkcioneri partije, obavezali da nikada nećemo podržati DPS.

"Niti ćemo, radi vršenja vlasti, biti u predizbornoj ili postizbornoj koaliciji ili pak zbog konstituisanja vlasti činiti skupštinsku većinu sa DPS", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: