Orav: Izvještaj o Crnoj Gori sadržajan, potrebno vrijeme da se analizira

Orav je kazao da je u strategiji za Zapadni Balkan prije više od godinu, naglašeno da je članstvo u EU moguće, ali da postoje veoma jasni politički, ekonomski i bezbjednosni kriterijumi koji moraju biti zadovoljeni
1439 pregleda 1 komentar(a)
Orav (arhiva), Foto: Savo Prelević
Orav (arhiva), Foto: Savo Prelević

Šef delegacije Evropske unije u Podgorici, Aivo Orav, kazao je da je izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore veoma sadržajan i da će ga danas i sjutra predstaviti predsjedniku države i Skupštine, premijeru i drugim zvaničnicima.

Orav nije želio da zalazi u detalje izvještaja, niti da odgovara na novinarska pitanja, navodeći da je riječ o veoma sadržajnom izvještaju na 100 stranica, za koji je potrebno vremena da se detaljnije analizira.

“Crna Gora je zemlja kandidat. Želite da se pridružite Evropskoj uniji, a EU s druge strane želi i da vi postanete njen član”, rekao je Orav u EU info centru, nakon prenošenja konferencije za medije iz Brisela.

Orav je kazao da je u strategiji za Zapadni Balkan prije više od godinu, naglašeno da je članstvo u EU moguće, ali da postoje veoma jasni politički, ekonomski i bezbjednosni kriterijumi koji moraju biti zadovoljeni.

“Upravo kreiranjem ovog izvještaja, pokušavamo da vam pomognemo da postanete članica EU što je prije moguće”, kazao je Orav.

Bonus video: