Ćeman: Nije Bojanić doveo tajkune i nazdravljao sa Deripaskom, već Đukanović

Član Glavnog odbora Demokrata je Nikoliću, "kao jednoj politički irelevantnoj pojavi", poručio da nastavi da napada opoziciju
50 pregleda 9 komentar(a)
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 18.03.2018. 18:15h

Ako postoji neko ko je predsjednički kandidat po volji i mjeri Sergeja Železnjaka, onda je to kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) kazao je Albin Ćeman, član Glavnog odbora Demokrata.

On je reagovao na izjavu poslanika DPS Andrije Nikolića koji je kazao da je Mladen Bojanić opozicioni kandidat po mjeri tog potpredsjednika ruske Dume i funkcionera Jedinstvene Rusije.

"Očigledno da vam nervoza i panika koju imate zbog zajedničkog kandidata muti pamet, pa zaboravljate na neke proruske aktivnosti koje ste ne tako davno imali. Trebalo bi se podsjetiti bliske prošlosti, kad već Rusiju ne vadite iz usta. Ko je doveo ruske tajkune u Crnu Goru? Ko je sa Deripaskom nazdravljao šampanjcem u čast pljačke KAP-a i budžeta Crne Gore? Koga je Lavrov optužio da im je nešto obećao, nešto dobio zauzvrat, a onda ih prevario? Naravno, Mila Đukanovića lično. Kome je Šojgu dao 300 miliona kojima se gubi svaki trag? Na osnovu svega ovoga, a imajući u vidu i da DPS ima potpisan Sporazum o saradnji sa Jedinstvenom Rusijom, jedini kandidat koji je po mjeri i volji Železnjakova je kandidat DPS-a", ističe Ćeman.

Bojanić je, podsjeća Ćeman, ranije saopštio da se neće vraćati u prošlost, već da je okrenut budućnosti i pomirenju Crne Gore, te da je odluka o ulasku Crne Gore u NATO donesena, da je država stupila u ugovorni odnos sa NATO savezom i da će on kao budući predsjednik poštovati Ustav, sve zakone i međunarodne ugovore države Crne Gore.

"Da je neko drugi napao Demokrate ili zajedničkog kandidata opozicije, gospodina Bojanića, pa i da se zabrinemo. Međutim, kada to radi imitator Mila Đukanovića, bivši novinar, a sada mikrofon prve familije, Andrija Nikolić, vidimo da je panika na dvoru velika. Sada je već jasno da DPS ne zna šta da radi zbog sukoba u svojim redovima, pa imitator Nikolić mora da vadi kestenje iz vatre i da preusmjerava pažnju javnosti sa požara koji bukti unutar DPS-a. Šta da čudi od spikera Andrije, kad je on još kao mlad naučio da vara narod? Duži niz godina je na Javnom servisu uzimao pare građana Crne Gore, lažno se predstavljajući kao nezavisni novinar, a onda pred izbore završi na poslaničkoj listi DPS-a. “Pošteni” spiker. Veličanstven put za mladog čovjeka. Vjerujemo da ni odlazećem Đukanoviću nije prijatno kada vidi koliko se Nikolć trudi, tiska, gura, lakta, a sve u želji da se što bolje pokaže pred šefom, tako da Andrija Nikolić zapravo djeluje kao Andrej Djukov, jedan od najvećih ruskih prevaranta. Izdali ste svakog kome ste služili. Izdali ste svakog kome ste klicali. Prevaranti jednom, prevaranti uvijek. Nije lako mijenjati ideologiju na svakih 100 miliona. Nema te nacije, nema te države, nema te ideologije, nema tog lidera i međunaordne adrese koju nijeste promijenili. Ništa vam nije sveto, osim Sveta. Sa pravom kriminalci, kameleoni, imitatori i spikeri. Zna cijela Crna Gora da su vam Aleksa i Dritan noćna mora. Zato što mi branimo državu od kriminalaca i lopova, a vi kriminalce od države i poštenog naroda", ističe Ćeman.

DPS je, smatra on, planirao da i ovu izbornu kampanju vodi promovišući podjele u društvu.

"Naravno da su trgovci vjerskim i nacionalnim osjećanjima planirali da i ovu izbornu kampanju vode dijeleći Crnu Goru na patriote i izdajnike. Problem je što je u vrednosnom i moralnom sistemu koji intimno gaji statista Nikolić sinonim za patriotu Svetozar Marović, koji je volio Crnu Goru dok je krao, jureći četnike i partizane, dok je paralelno sa tim punio tajne bankovne račune. Za imitatora Andriju patriote su Kuljača, Rađenović, Golubović, Pavićević i mnogi drugi funkcioneri DPS-a, zbog kojih tužilaštvo mora da radi u tri smjene. Suštinski problem u Nikolićevom DPS-u je što više nemaju koga da izdaju, jer su svakoga kome su služili izdali, pa su se sad usmjerili jedni na druge. Kako drugačije protumačiti ovu šaradu oko predsjedničkog kandidata DPS-a, osim kao borbu oko prevlasti međusobno zaraćenih frakcija? Mada je svima jasno da nemate kandidata, jer većeg lopova od Đukanovića ne možete ni naći, imajući u vidu da vam je lopovluk jedino mjerilo za izbor kandidata", kazao je Ćeman.

On je Nikoliću, "kao jednoj politički irelevantnoj pojavi", poručio da nastavi da napada opoziciju.

"Svakim njegovim napadom podrška gospodinu Bečiću, Abazoviću i novoj generaciji političara ne prestaje da raste. Hvala vam na tome. Samo ga se vi pazite unutra. Ko zna u koju će frakciju DPS-a završiti kako se sukob bude približavao eskalaciji. Ovim putem želimo da mu stavimo do znanja da suštinski i nije bitno koju će DPS frakciju izabrati - Milovu, Duškovu, Miličinu ili pak frakciju Milutina Simovića (koliko god to apsurdno zvučalo), jer ćemo ih sve onako zajedno, na gomili, poslati na sramne stranice crnogorske istorije", zaključio je Ćeman.

Bonus video: