Jevrić: Nikolić baš nema sreće u izboru profesija

On dodaje da o trenutnoj političkoj jačini DPS-a najbolje govori činjenica to što se još uvijek nijesu odlučili za predsjedničkog kandidata.
6 komentar(a)
Bojan Jevrić, Foto: URA
Bojan Jevrić, Foto: URA
Ažurirano: 18.03.2018. 18:19h

Saopštenjem Andrije Nikolića, crnogorska javnost je ipak saznala da on postoji, da može da funkcioniše i bez odrednice ‘skupštinski inventar’ imajući u vidu statistiku po kojoj se u posljednjih devet sjednica crnogorskog parlamenta za riječ javio nula puta, stoji u odgovoru šefa medijskog tima Građanskog pokreta URA Bojana Jevrića na saopštenje Andrije Nikolića.

“Ipak, nedoumica ostaje. Da li je Nikolić mogao napisati saopštenje ili mu ga je suflirao Duško Marković na isti način kao onomad na RTCG-u dok je Nikolić bio “nezavisan” i “objektivan” novinar DPS javnog servisa. Ostaje žal što gospodin Nikolić baš nema sreće u izboru profesija”, ističe Jevrić.

Kaže da nije tako davno bilo, kada je tadašnji politički direktor Demokratske partije socijalista Branimir Gvozdenović sa predsjednikom Visokog savjeta Jedinstvene Rusije, Borisom Grizlovim, potpisao sporazum o najbližoj saradnji DPS-a i Jedinstvene Rusije u Moskvi.

“Crnogorska javnost to pamti kao stotinu i neku ideološku smjernicu Demokratske partije socijalista a oni ih, po dobroj staroj praksi mijenjaju obično godišnje, ili svake druge godine”, dodaje Jevrić.

Kaže da se ono, što su u Građanskom pokretu URA već nebrojano puta istakli, svakim saopštenjem DPS-a potvrđuje kao tačno.

“Oni kada pokušavaju da prozbore o drugima, kažu sve o sebi. Ključni problem DPS-a je što politiku izjednačava sa sposobnošću manipulacije i obmane, a građane Crne Gore sa pacijentima koji boluju od amnezije i političke kratkovidosti. Istini za volju, oni bi možda najradije zaboravili prošlost koja ih davi i limitira, ali za to je potrebno mnogo više od vođine lažne poruke "Nek je vječna Crna Gora" ili one Marovićeve u Beogradu koja sada glasi ‘Bože pravde’”, ističe Jevrić.

On dodaje da o trenutnoj političkoj jačini DPS-a najbolje govori činjenica to što se još uvijek nijesu odlučili za predsjedničkog kandidata.

“Ali i kako bi, kad im vođa i poslije trideset godina ostaje jedini adut. Kako od novopridošlih megafona i zalutalih u političkim vodama odabrati nekog ko bi bio kadar da stane na crtu čovjeku kakav je Mladen Bojanić i to ispred partije zbog koje će se stidjeti generacije. A građani će naravno znati da odluče i odabrati stvarnog predsjednika, a ako ni zbog čega drugog ono da bi osjetili kako je to kada država ima predsjednika”, zaključuje Jevrić.

Bonus video: