Marković: Raduje napredak u ekonomskoj politici

Marković je ukazao i na pozitivne ocjene napretka u borbi protiv organizovanog kriminala, rezultata ostvarenih kroz međunarodnu policijsku saradnju...
573 pregleda 1 komentar(a)
Orav i Marković, Foto: Saša Matić/gov.me
Orav i Marković, Foto: Saša Matić/gov.me

Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore je objektivan, daje realnu sliku o našim uspjesima i izazovima, a posebno me raduje što je konstatovan napredak u ekonomskoj politici, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa šefom Delegacije EU u Podgorici Aivom Oravom.

Marković je ukazao i na pozitivne ocjene napretka u borbi protiv organizovanog kriminala, rezultata ostvarenih kroz međunarodnu policijsku saradnju te progresa u reformi javne uprave, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi snaženja političkog dijaloga, unapređenja medijske scene kao i nastavka borbe protiv korupcije i jačanja institucija.

„Cijenim pristup Evropske komisije, ali mislim da je ostvaren dobar napredak u borbi protiv korupcije. Takođe, vjerujem da ste prepoznali naše napore i pomake da medijsku scenu unaprijedimo, ne samo u normativnom smislu, već i suštinski“, kazao je Marković.

Na sastanku je razmatrana i situacija u regionu, i konstatovano da će proširenje i dalje biti na agendi Brisela, kao i da će biti vrednovani pojedinačni uspjesi svake od država regiona i u odnosu na to će napredovati ka EU.