"IZGRAĐENO ISKRENO SAVEZNIŠTVO"

Pavićević i Bečić formalizuju politički savez

"Predsjedništvo Crnogorske zaključilo je da je rad na stvaranju opozicionog, građanskog, državotvornog i emancipatorskog političkog saveza u Crnoj Gori obaveza svih aktera koji Crnu Goru vide kao savremenu, evropsku, uređenu i demokratiju koja se razvija po mjeri građanina", navodi se u saopštenju
4869 pregleda 25 komentar(a)
Bečić i Pavićević, Foto: Crnogorska
Bečić i Pavićević, Foto: Crnogorska

Predsjedništvo Crnogorske zadužilo je predsjednika te partije (Vladimir Pavićević) da sa predstavnicima Demokratske Crne Gore započne razgovore o formalizovanju političkog saveza između te dvije partije.

"Od novembra 2018. godine, kada su počeli razgovori o saradnji dvije partije, pa do danas, sa Demokratama izgrađeno iskreno savezništvo čiji je cilj promjena vlasti i definisanje novog pristupa politici koji treba da vrati vjeru građana i u političare i u politiku", navodi se u saopštenju Crnogorske.

Kako je saopšteno iz Crnogorske, na sjednici koja je održana sinoć, Predsjedništvo je, analizirajući aktuelnu političku situaciju, zaključilo da je vladavina prava nužan uslov za reforme u svim oblastima, a da izvještajem Evropske komisije za Crnu Goru, koji je juče predstavljen, Evropska unija poručuje crnogorskom građaninu da vladajuće strukture pokazuju neprihvatljivo odsustvo interesovanja za ovo veliko načelo.

"Predsjedništvo Crnogorske zaključilo je da je rad na stvaranju opozicionog, građanskog, državotvornog i emancipatorskog političkog saveza u Crnoj Gori obaveza svih aktera koji Crnu Goru vide kao savremenu, evropsku, uređenu i demokratiju koja se razvija po mjeri građanina", navodi se u saopštenju.

Iz Crnogorske su kazali da su se na poziv predsjednika Crnogorske, Predsjedništvu partije obratili predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.