Izazov koji treba savladati u daljem procesu pristupanja

Predsjednik parlamenta je rekao da očekuje dalje poštovanje principa ocjenjivanja individualnog napretka država kandidata
656 pregleda 3 komentar(a)
Orav i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Orav i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore

Izvještaj Evropske komisije (EK) zajednički je rezultat Delegacije Evropske unije (EU) u Podgorici i institucija Crne Gore na njenom integracionom putu, kao i izazov koji treba savladati u daljem procesu pristupanja, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je danas razgovarao danas sa šefom Delegacije EU Aivom Oravom, koji mu je uručio Izvještaj EK o Crnoj Gori za period mart 2018-2019. godine.

„Predsjednik Skupštine je istakao da Izvještaj doživljava kao zajednički rezultat Delegacije EU u Podgorici i institucija države Crne Gore na njenom integracionom putu, kao i izazov koji treba savladati u daljem procesu pristupanja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Brajović rekao i da očekuje dalje poštovanje principa ocjenjivanja individualnog napretka država kandidata.

Govoreći o djelovima Izvještaja koji se odnose na Skupštinu Crne Gore, Brajović se saglasio da za uspjeh parlamentarnog dijaloga jednaku odovornost imaju i vladajuća većina i opozicija, kako je konstatovano u dokumentu.

„On je podsjetio da, osim u slučaju devet poslanika, bojkot parlamenta više nije na snazi“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su istakli značaj daljeg rada na unaprjeđenju izbornog ambijenta kroz aktivnosti Odbora za unaprjeđenje izbornog i drugog zakonodavstva, uz aktivan angažman svih parlamentarnih političkih subjekata.

Bonus video: