SDP: Istrajati u borbi za bolju, pravedniju i bogatiju Crnu Goru

SDP je, kako su naveli iz te stranke, ponosna na nasljeđe borbe za državu koja će biti jednaka za sve, u koju će se crnogorska mladost vraćati da gradi svoju budućnosti
1006 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je sve koji žele da se bore za bolju, pravedniju i bogatiju Crnu Goru, da istraju u toj borbi kako bi bili dostojni nasljednici predaka i najbolji predstavnici potomaka.

Iz te partije su podsjetili da je Skupština Crne Gore na današnji dan, prije 13 godina, usvojila Deklaraciju o nezavisnosti kojom je formalizovana referendumska odluka građana o obnovi crnogorske državne nezavisnosti.

„Crna Gora je tog dana uspostavljena na temeljima ideja suverenističkih snaga iz devedesetih, Liberalnog saveza i SDP-a, kao građanska, multivjerska, evropska i evroatlantska država posvećena regionalnoj saradnji“, kaže se u saopštenju.

SDP je, kako su naveli iz te stranke, ponosna na nasljeđe borbe za državu koja će biti jednaka za sve, u koju će se crnogorska mladost vraćati da gradi svoju budućnosti.

„Zato je na nama da još snažnije radimo na ostvarenju snova onih koji su željeli da ona bude istinski dom svih njenih građana, a ne bilo čiji privatni posjed“, kazali su iz SDP-a.

Zbog toga, kako su naveli, pozivaju sve one koji žele da se bore za bolju, pravedniju i bogatiju Crnu Gora da i dalje istraju u toj borbi, kako bi bili dostojni nasljednici predaka i najbolji predstavnici potomaka.

Bonus video: