Krapović: Izašla na vidjelo kontinuirana saradnja DF-a i DPS-a

“Nijesmo usmjereni na rušenje vlasti, međutim vidjećemo šta sve može da izađe iz ovakvog pristupa aktuelnog predsjednika, DF, DPS. Sigurno će dobiti adekvatan politički i institucionalni odgovor“, poručio je Krapović
10710 pregleda 59 komentar(a)
Krapović, Foto: Zoran Đurić
Krapović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.06.2019. 15:18h

Crnogorska i Građanski pokret URA razmatraju nekoliko opcija kao odgovor na odluku dijela vlasti da sa turskom kompanijom Mia Investment potpiše protokol o gradnji u Budvi, kazao je predsjednik budvanskog odbora Demokrata, Dragan Krapović.

Krapović je, nakon što danas nije održana sjednica na kojoj bi se raspravljalo o zaključku kojim se poništava protokol o gradnji luksuznog hotela „Mia Budva“ i dvije kule od po 15 spratova ispred Jadranskog sajma, kazao agenciji MINA da nijesu usmjereni na rušenje vlasti u toj opštini.

Protokolom, koji je potpisao predsjednik Opštine Marko Carević, turska kompanija bila bi obavezna da uporedo izgradi i opremi vrtić na lokaciji koju odabere lokalna vlast.

Sjednica nije održana jer su protiv dnevnog reda bili odbornici Demokratskog fronta (DF), Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata i nezavisni odbornici.

Krapović je rekao da će Demokrate sa Crnogorskom i GP URA, sa kojima su podnijeli zaključak, vidjeti šta će dalje preduzeti.

On nije htio da navodi nikakve konkretne poteze, ali je kazao da razmatraju nekoliko opcija.

“Nijesmo usmjereni na rušenje vlasti, međutim vidjećemo šta sve može da izađe iz ovakvog pristupa aktuelnog predsjednika, DF, DPS. Sigurno će dobiti adekvatan politički i institucionalni odgovor“, poručio je Krapović.

On je kazao da se nakon današnjih dešavanja ništa nije drastično promijenilo “osim što je izašla na vidjelo kontinuiranja saradanja DF-a i DPS-a”.

“To je ubrzano u poslednjih nekoliko mjeseci, od kada je Carević na čelu Opštine. Oni su danas svojom voljom skinuli ovo vrlo bitno pitanje sa dnevnog reda, sa kojim ciljem neka javnost sama donese zaključke”, naveo je Krapović.

On je rekao da je, vezano za posao sa turskom kompanijom, predsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF-a Andrija Mandić 2012. godine podnio krivičnu prijavu.

“Zbog čega danas ista ta partija u Budvi, na čelu sa Carevićem, radi na realizaciji ovog posla, to je pitanje za tu političku strukturu. Oni su danas jasno poručili da žele da se ovaj posao realizuje”, naveo je Krapović.

Prema njegovim riječima, firme koje su uključene u ovaj posao imaju vlasniču strukturu koja je sakrivena na brinatskim Djevičanskim ostrvima ili na Kipru, odnosno na ofšor destinacijama.

„Naše mišljenje je bilo da opoziciona vlast mora da skreće pažnju na kriminalne radnje ili pranje novca i mora da se pobrine da, u najmanju ruku, za to sazna kompletna javnost i nadležne institucije, alarmira da se u Budvi, u posao Mia Investmenta, ulaže novac sa ofšor destinacija, čije se porijeklo ne zna”, rekao je Krapović.

Kako je naveo, osnovano sumnjaju da je taj novac opljačkan u Crnoj Gori i da se preko ofšor destinacija vraća u državu kako bi bio legalizovan.

“Na takvo nešto ne želimo da zatvaramo oči. Posljedica takvog postupka je takođe žestoka devastacija prostora na pomenutoj lokaciji, tako da se protivimo cijelom poslu iz velikog broja razloga. U suštini, ovo je sada neka nova većina koja je uspostavljena po pitanju gradnje i konkretnog projekta”, rekao je Krapović.

Na pitanje koliko je nakon poslednjih dešavanja Budva daleko od prijevremenih lokalnih izbora, Krapović je kazao da to sada ne bi procjenjivao.

„Mnogo puta je u Budvi od funckionisanja ove vlasti, koja je donijela dosta dobra gradu, potencirano pitanje izbora i slabe koalicije. Nijedan put nije došlo do ozbiljnije prijetnje da se takvo nešto desi”, istakao je Krapović.

Kako je dodao, nada se da će se ovaj mandat završiti u aranžmanu koji je prvobitno bio zamišljen, da posao sa turskom kompanijom neće biti realizovan i da se neće nastaviti „ono što je godinama bila kriminalna praksa u Budvi, a koju smo zaustavili na dvije godine“.

„Međutim, sada se neke stvari i kombinatorike, davno dogovorene, pokušavaju sprovesti u djelo i mi u tome nećemo sigurno učestvovati. Da li će to prouzrokovati pad vlasti ne mogu da vam kažem u ovom trenutku. Mislim da smo daleko od postavljanja pitanja opstanka ove vlasti“, zaključio je Krapović.

Bonus video: