Vuksanović: Država će biti u obavezi da umjesto tajkunima pomaže vrijednim preduzetnicima

Vuksanović je naglasila da je loša ekonomska politika koja se u kontinuitetu vodi u Crnoj Gori uništila realnu ekonomiju i proizvodne pogone zbog čega naša država danas ima najveći spoljnotrgovinski deficit u Evropi
128 pregleda 38 komentar(a)
Draginja Vuksanović, posjeta Bijelom Polju, Foto: Izborni štab Draginje Vuksanović
Draginja Vuksanović, posjeta Bijelom Polju, Foto: Izborni štab Draginje Vuksanović
Ažurirano: 17.03.2018. 14:01h

Od 15. aprila kreću političke promjene na svim nivoima i od tada više neće biti privilegovanih već će zakon biti jednak za sve, saopštila je danas Draginja Vuksanović, kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Crne Gore.

"Zaustavićemo nepravdu a država će biti u obavezi da, umjesto tajkunima koji iznose milione iz države, pomaže našim vrijednim preduzetnicima koji proizvode, stvaraju novu vrijednost i zapošljavaju ljude", kazala je Vuksanović tokom današnje posjete Bijelom Polju.

Vuksanović je kako je saopšteno iz njenog izbornog štaba, obišla Šumsko industrijski kombinat "Lim", kompaniju za preradu mesa i mesnih proizvoda "Burko", razgovarala sa predstavnicama majki sa troje i više djece i radnicima kompanije "Rada", a takođe je prisustvovala sastanku lokalnog izbornog štaba predsjedničke kampanje u proširenom sastavu.

Vuksanović je naglasila da je loša ekonomska politika koja se u kontinuitetu vodi u Crnoj Gori uništila realnu ekonomiju i proizvodne pogone zbog čega naša država danas ima najveći spoljnotrgovinski deficit u Evropi.

"To je posebno došlo do izražaja na sjeveru gdje su nekada postojali proizvodni giganti koji su proizvodili i zapošljavali na hiljade gradjana", kazala je Vuksanović, dodajući da je Bijelo Polje jedan od primjera gdje su kroz katastrofalne privatizacije uništene nekada jake i respektabilne kompanije.

Ona je dodala da i pored toga imamo jedan broj malih i srednjih privrednika koji uprkos nepovoljnom ambijentu, vrijednim radom opstaju na tržištu, zapošljavaju ljude i plaćaju porez državi, za razliku od brojnih režimskih miljenika – privilegovanih pojedinaca koji su državi dužni preko 700 miliona za poreze.

U razgovoru sa bjelopoljskim majkama, Vuksanović je naglasila da država ima snažnu obavezu prema majkama koje su protivno Ustavu i zakonima prevarene, ponižene i ostavljene da se same bore za svoja prava.

"Učiniću sve što je u mojoj moći da nakon pobjede 15. aprila ispravim nepravdu prema majkama sa troje i više djece", navela je Vuksanović.

Bonus video: