Popović se nije pojavio na suđenju Hodžiću

Hodžiću se sudi jer je sa nekolicinom kolega aktivista na Trgu nezavisnosti opkolio policijskog službenika, koji nije želio da se legitimiše
4546 pregleda 9 komentar(a)
Ispred suda, Foto: Zoran Đurić
Ispred suda, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.06.2019. 18:44h

Policijski službenik Slavko Popović nije se pojavio na suđenju građanskom aktivisti Demiru Hodžicu, kojem je u Sudu za prekršaje počelo suđenje za drsko ponašanje zbog toga što su on i drugi aktivisti pokreta "Odupri se" opkolili Popovića na Trgu nezavisnosti i tražili mu da se legitimiše.

"Tražili smo da se snimak na Jutjubu, koji je odgledalo preko 300.000 građana dosad uvrsti u dokaze. Na snimku se sve vidi i čuje. Očito da policija nije predložila taj snimak jer je to jasan dokaz da nisam nikog vrijeđao, da sam se pozvao na zakon i Ustav Crne Gore da nisam kršio zakon, da smo mi pozvali policiju, da je njihov uposlenik Slavko Popović bio na zadatku bez legitimacije, prekršio vise zakona i da je dužan da odgovara za to" rekao je Hidžic za "Vijesti" nakon ročista.

"Uz to je potrebno da mu se zabrani da predaje na policijskoj akademiji na temu razbijanja građanskih protesta jer se pokazao neuspješnim i neprofesionalnim u tome. Sve to treba da se uradi i pokrene sudski proces protiv njega, a ne protiv mene" dodao je on.

Takođe je, dodao je Hodžic, konstantovano da predstavnici policije nisu došli valjano pripremljeni, da, kako kažu, nisu upoznati sa snimkom koji je gledao toliki broj građana, koji je bio u svim medijima.

"Međutim, jasno je svima da oni ovim prijavama pokušavaju zaplašiti mene i bilo koga ko pokušava čak i mirno protestovati. Njima ne odgovara vladavina prava Crnoj Gori. Međutim, mene i moju porodicu neće uspjeti zaplašiti, ucijeniti i slično, iako to pokušavaju na razne načine. Saborci iz Odupri se, ja i svi slobodni građani Crne Gore bez obzira na broj prekršajnih prijava koje su podnijeli i koje podnose protiv nas, ćemo biti pobjednici u ovom procesu za promjenu sistema u Crnoj Gori, za vladavinu prava u Crnoj Gori", naveo je on.

"Kroz ovaj proces upoznajemo dobre i profesionalne policajce, sudije, državne službenike. I ovi protesti su i njima podrška da nastave valjano obavljati svoj posao i da se nastave odupirati korumpiranim kolegama i korumpiranom sistemu" dodaje Hodžić.

Naredno ročište je zakazano za 5. septembar.

Bonus video: