Đukanović i Lajčak: Važno da politika proširenja bude visoko na agendi nove evropske administracije

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, Lajčak mu je zahvalio na učešću na tom prestižnom skupu, uz zadovoljstvo što će Bratislava biti domaćin i panela o Zapadnom Balkanu
570 pregleda 1 komentar(a)
Lajčak i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Lajčak i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak ocijenili su da je za Evropsku uniju i region važno da politika proširenja na Zapadni Balkan bude visoko na agendi nove evropske administracije.

Đukanović je na kraju prvog dana bezbjednosnog foruma GLOBSEC u Bratislavi razgovarao sa Lajčakom.

Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, Lajčak mu je zahvalio na učešću na tom prestižnom skupu, uz zadovoljstvo što će Bratislava biti domaćin i panela o Zapadnom Balkanu.

"Đukanović je konstatovao da je to još jedna potvrda posvećenosti prijateljske Slovačke evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona u cjelini, što je dodatno izraženo i kroz njenu ulogu predsjedavajućeg OEBS u godini nedavnih izbora za Evropski parlament i promjena koje će uslijediti na vrhu institucija u Briselu", kaže su saopštenju.

Zajednički je izraženo zadovoljstvo rezultatima proevropskih snaga i naglašeno da bi bilo izuzetno važno i za EU i za region da politika proširenja na Zapadni Balkan bude visoko na agendi nove evropske administracije.

Bonus video: