"Odluku o smjeni Jokića donijeti prije 14. juna da Kotor ne bi imao dva predsjednika"

Vijeće sudija Upravnog suda nije se izjasnilo po zahtjevu Jokića, Gošovića i Perovićeve, već su sudije saopštile da oni imaju zakonski rok po kojem će, u skladu sa zakonom, donijeti odluku o Jokićevoj tužbi
6878 pregleda 12 komentar(a)
Jokić, Perović i Gošović ispred Upravnog suda, Foto: Zoran Đurić
Jokić, Perović i Gošović ispred Upravnog suda, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.06.2019. 20:21h

Doskorašnji predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić tražio je od Upravnog suda da odluku o tužbi povodom njegove smjene donese prije 14. juna za kada je zakazana sjednica Skupštine Opštine (SO) Kotor na kojoj nova većina namjerava da dbornika Demokratske partije socijalista (DPS) Željka Aprcovića izabere oza novog gradonačelnika.

Pored Jokića, isto su od Upravnog suda, na glavnoj raspravi, tražili i opunmoćeni predstavnik Demokratske Crne Gore Neven Gošović, ali i predsjednica SO Kotor Dragica Perović, koja se danas našla na poziciji tužene iako je koalicioni partner sa Jokićevim Demokratama.

Oni su naveli da to traže da se ne bi došlo u situaciju da Aprcovića izaberu za novog gradonačelnika, a da onda sud odluči u korist Jokića, čime bi, kako navode, Kotor imao dva predsjednika.

Vijeće sudija Upravnog suda nije se izjasnilo po zahtjevu Jokića, Gošovića i Perovićeve, već su sudije saopštile da oni imaju zakonski rok po kojem će, u skladu sa zakonom, donijeti odluku o Jokićevoj tužbi.

Perovićeva je, kao tužena, priznala sve navode iz Jokićeve tužbe i apelovala na sud da što prije donese odluku jer, kako navodi, trpi pritisak, dobija šovinističke prijetnje i uvrede u komentarima na portalima medija.

Jokić je naveo da je u Kotoru ugrožen javni interes, da ne stoji nijedan navod po kojem je on smijenjen, te da je Upravna inspekcija utvrdila da u Opštini Kotor nije bilo spornog zapošljavanja.

Gošović je, pored drugih tvrdnji iz tužbe, dodao da je smjena nezakonita jer su prisutni odbornici za Jokićevu smjenu glasali javno, iako Poslovnik nalaže da su to morali obaviti tajnim glasanjem.

Bonus video: