Ibrahimović: Jočić potvrdila koaliciju DPS i DF

"Poslanice Jočić iskreno nas raduje što se napravili korak unaprijed, pa više ne vrijeđate ljude na nacionalnoj i vjerskoj osnovi kao što ste to ranije radili"
5357 pregleda 5 komentar(a)
Eldin Ibrahimović, Foto: GP URA
Eldin Ibrahimović, Foto: GP URA

Najbolji dokaz da je DPS uvukao DF u koaliciju jeste upravo ovakvo reagovanje Marine Jočić, kazao je Eldin Ibrahimović član Foruma mladih pokreta URA.

“Kako je sama potvrdila i navela da je put saradnje sa Đukanovićem i njegovim DPS-om ispravan i da DF još snažnije treba da djeluje u pravcu koji je zcrtao. DF je mjesecima izajavljivao da su izdajnci svi koji se vrate u Sinđin parlament. Posle toga su sami više puta navodili da Svako ko digne ruku sa DPS-om nije opozicija. Međutim da je politička scena u Crnoj Gori puna apsurda i paradoksa svjedoče činjenice da se DF prvi vratio u “Sinđin parlament”, pa su zajedno sa DPS-om digli ruke da se formira Odbor za kozmetičke izborne reforme da bi prije dva dana u Budvi glasali zajedno sa DPS-om da se sakriju koruptivne i nelegalne radnje investitora i pojedinaca bliskih Branimiru Gvozdenoviću”, navodi Ibrahimović.

Ističe da bi situacija bila znatno drugačija da je cijela opozicija ostala u bojkotu.

“ Da je svih 39 poslanika ostalo u bojkotu, danas bismo dobili sveobuhvatnu izbornu reformu, sve lokalne izbore u jednom danu i uslove da ti izbori budu fer i slobodni. Umjesto toga prekidom bojkota DF je odlučio da legitimiše DPS-ove institucije i “Sinđin parlament” pod izgovorom da žele da prekinu medijsku blokadu. Neka građani i opozicioni birači sami prosude šta je opozicija dobila time što je DF odlučio da daje legitimitet DPS-u. Razumijemo nervozu funkcionerke DF-a jer zaista nije lako biračima i simpatizerima objasniti kako to da DF pravi dilove sa DPS-om koje su prije nepunih 20 dana nazivali krvnicima i doživotnim neprijateljima. Isto tako ni DPS-u neće biti lako da objasni kako to da prave koaliciju sa DF-om za koji navode da su neprijatelji države i organizatori terorističkih akcija”, kazao je Ibrahimović.

Dalje navodi da je legitimno to što su DPS i DF izabrali da nakon više godina sakrivanja konačno javno krunišu sklapanje političkog braka.

“Što bi naš narod rekao: Neka je srećno u oba doma! Poslanice Jočić iskreno nas raduje što se napravili korak unaprijed, pa više ne vrijeđate ljude na nacionalnoj i vjerskoj osnovi kao što ste to ranije radili. Netačni su navodi o nekakvim aplauzima šefu organizovane kriminalne grupe, ali vjerujte da građani još uvijek pamte vaše aplauze Đukanoviću i jedinstvenom DPSu sa početka devedesetih godina. Braneći slobode i prava garantovana Ustavom Crne Gore URA je više puta pružila podršku mnogim funkcionerima DF-a. Radili smo to i u javnim istupima i na ulici kada su vaši funkcioneri hapšeni ili im je prijetilo hapšenje. Istina je da iskrenu podršku vi nikada nijeste znali da cijenite, već ste uvijek prvi kršili sve opozicione dogovore i sporazume. Indikativno je da prilikom napada na naš pokret koristite iste fraze i teze kao i Demokratska partija socijalista. No, to je vaše legitimno pravo i ne želimo sa vama da polemišemo. Mi nastavljamo borbu za smjenu DPS-a, a vama ostavljamo da sa njima dogovarate nove dilove i izborne reforme”, zaključuje Ibrahimović.

Bonus video: