DPS: Odluka suda ne mijenja većinu u SO, Jokić će opet biti smijenjen

U DPS-u tvrde da se odlukom može reći da je Upravni sud iz formalnih razloga poništio volju skupštinske većine
2005 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Izvjesno je da će Vladimir Jokić, shodno postojećoj većini u lokalnom parlamentu Kotora biti po drugi put smijenjen iz istih razloga zbog kojih je inicijativa za njegovu smjenu bila podnešena, saopšteno je iz kotorskog DPS-a.

"Neočekivana odluka Upravnog suda pokazala je da je ovaj pravosudni organ zanemario neusklađenost legislative, i to Statuta opštine Kotor i Zakona o lokalnoj samoupravi, a takođe i zloupotrebe koje je koalicija na vlasti u Kotoru sprovodila od posljednjih lokalnih izbora, što je kulminiralo legalnom i legitimnom inicijativom većine odbornika u Skupštini opštine Kotor za smjenom Vladimira Jokića", navodi se u saopštenju.

U DPS-u tvrde da se odlukom može reći da je Upravni sud iz formalnih razloga poništio volju skupštinske većine.

"Međutim, ova odluka ni na koji način ne mijenja volju većine u Skupštini opštine Kotor koja je za smjenu Vladimira Jokića i Dragice Perović, koju ćemo sigurno realizovati. Ostaje da vidimo da li će ova presuda dati legitimitet za nastavak zloupotreba Jokića i Perovićeve koje je Upravni sud zanemario – a to je odlaganje sjednica u nedogled, čime se izigrava nedvosmislena volja većine u lokalnom parlamentu da smijene glavne kočničare razvoja opštine Kotor.

Ono što je izvjesno jeste da će Vladimir Jokić, shodno postojećoj većini u lokalnom parlamentu biti po drugi put smijenjen iz istih razloga zbog kojih je inicijativa za njegovu smjenu bila podnešena. Činjenice koje je zanemario Upravni sud, a dobro poznate kotorskoj javnosti su: samovoljno donošenje odluka iz nadležnosti Skupštine, nepostojanje budžeta za 2019, nedonošenje vitalnih i zakonom propisanih strateških dokumenata od značaja za razvoj grada Kotora, nezakonito zapošljavanje aktivista, kumova i rodbine, kao i nepostojanje niti jedne kapitalne investicije od konstituisanja vlasti pa do danas", saopštili su iz DPS-a.

Iz te stranke zaključuju da će i Dragica Perović biti smijenjena zbog blokade i neodržavanja sjednica Skupštine, grubog kršenja Statuta i Poslovnika Skupštine opštine Kotor, nepoštovanja većinske volje građana preko legitimno izabranih predstavnika – odbornika".

Bonus video: