Demokrate: DPS više nikada neće voditi Kotor

“Možda vi imate većinu u Skupštini i ponosite se njome, ali je među građanima sigurno nemate”, poručuju iz Demokratske Crne Gore
5132 pregleda 10 komentar(a)
Sa kongresa Demokrata, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa kongresa Demokrata, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska partija socijalista možda ima većinu u kotorskom parlamentu, ali među građanima je sigurno nema, saopštili su iz Demokratske Crne Gore i poručili kotorskom odboru DPS-a da više nikada neće voditi taj grad.

Iz DPS-a su ranije kazali da odluka Upravnog suda ne mijenja volju većine u Skupštini Opštine Kotor koja je za smjenu predsjednika Opštine i lokalnog parlamenta, Vladimira Jokića i Dragice Perović.

Demokrate su rekle da su nakon presude Upravnog suda od kotorskog DPS-a tražili i očekivali izvinjenje građanima Kotora i zaposlenima u javnoj upravi.

“Možda vi imate većinu u Skupštini i ponosite se njome, ali je među građanima sigurno nemate”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Kako su naveli iz te stranke, umjesto izvinjenja dobili su saopštenje kojim kotorski odbor DPS-a pokušava sam sebe da opravda i ohrabri.

“Jasno nam je da pred lokalne partijske izbore, posvađani u bezbroj frakcija, dosadašnji predvodnici lokalnog DPS-a moraju barem pokušati da se spasu u očima svojih partijskih šefova”, kaže se u saopštenju.

Demokrate su ocijenile da u kotorskom DPS-u ne čitaju zakone, Statut, Poslovnik, niti akte Vlade.

“Plan je propao, politička korupcija nije uspjela, a vi više nikada nećete voditi Kotor”, navodi se u saopštenju.

Prema riječima Demokrata, Upravni sud Crne Gore donio je presudu kojom je utvrdio da je postupanje odbornika DPS-a i “njihovih saučesnika predstavljalo bezakonje”.

“I time dokazao da se favorit DPS-a za mjesto predsjednika opštine i predsjednik skupštinskog odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Željko Aprcović, slabo razumije u upravu, očigledno ne poštuje pravosuđe, a o političkom sistemu zna tek toliko da dopušta sebi da se hvali većinom nastalom na političkoj korupciji”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te stranke su rekli da ih posebno “vesele prijetnje“ o ponovnoj smjeni Jokića Ii Perović.

“Prijetnje onih koji nijesu umjeli da sprovedu proceduru ni za jedno zasijedanje, već su dozvolili da tom veselom času predsjedava „neovlašćeno lice“ Željko Avramović, kršeći ne samo svaku pravnu normu, već i elementarnu pravnu logiku”, naveli su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su poručile kotorskom odboru DPS-a da “smognu hrabrosti i izvine se građanima Kotora što su grad zbog svoje halapljivosti zaustavili, a zaposlene ostavili bez zarada”.

“Većine, koju ste političkom korupcijom ostvarili u Skupštini, pametan bi se stidio. Možda vi imate većinu u Skupštini i ponosite se njome, ali je među građanima sigurno nemate”, kaže se u reagovanju Demokrata.

Demokrate su navele da Kotor ponovo funkcioniše i da zaposleni primaju zarade.

“Snosite političku odgovornost za učinjene političke poteze, pošto ćete pravnu za nastale štete sigurno snositi. Krivi ste, svi to znaju, pa se javno i izvinite”, dodaje se u reagovanju.

Bonus video: