"PREDLOG O KANDIDATURI BOJANIĆA PRIMILI S DUŽNOM PAŽNJOM"

Demos: Podrška Draginji Vuksanović

Oni su objasnili da bi kandidat svojim programom, vizijom i ličnim profilom morao da bude izraz i garant jedinstva zemlje a ne podjela, identitetskih ekstremizama i manipulacija u Crnoj Gori
187 pregleda 335 komentar(a)
Demos, Predsjedništvo, Foto: Demos
Demos, Predsjedništvo, Foto: Demos
Ažurirano: 18.03.2018. 13:47h

Demos je danas dao programsku podršku Draginji Vuksanović, kandidatkinji Socijaldemokratske partije na predsjedničkim izborima koji će biti održani 15. aprila.

Iz Demosa su kazali da će nakon razgovora sa Vuksanović i njenog objavljenog programa, i zvanično je podržati za predsjedničkog kandidata.

Demos je, kako su kazali, predlog o kandidaturi Mladena Bojanića, koga su podržali Građanski pokret URA, Demokratski front i Demokrate, primio sa dužnom pažnjom, a odluku o eventualnoj podršci predsjedničkom kandidatu formalizovaće nakon zvanično prihvaćenih kandidatura.

Navodi se da će Demos odluku bazirati na kriterijumima iz započete koordinacije u okviru građanske opozicije koju je ta stranka prihvatila kao javno ozbiljnu demokratsku tvorevinu, van već viđenih na javnoj sceni neiskrenih i prevrtljivih političkih ponašanja.

"Zato će naši kriterijumi prilikom konačnog odlučivanja ostati nepromjenjeni, dakle prevashodno građanski, emancipatorski kojim bismo podrzali ozbiljnog i kompetentnog kandidata koji ne bi bio produžetak jednog političkog kruga već kandidat šire, demokratsko - građanske Crne Gore", kazali su iz Demosa.

Oni su objasnili da bi kandidat svojim programom, vizijom i ličnim profilom morao da bude izraz i garant jedinstva zemlje a ne podjela, identitetskih ekstremizama i manipulacija u Crnoj Gori.

"Već njenog osmišljenog i suštinskog jedinstva kao bitnog uslova za izgradnju istinski demokratske Crne Gore, koji bi označio kraj vladavine Demokratske partije socijalista", kazali su iz Demosa.

Oni su rekli da se to odnosi jednako na unutrašnjem ali i međunarodnom planu gdje Crna Gora, otvorena za demokratske međunarodne integracije, treba da bude nezavisna i dostojanstvena zemlja bez provincijalno - poltronskih vezivanja za bilo koji centar moći u svijetu.

"Očekujući da će se u viziji i programu Vuksanović potvrditi ovakvi principi i kriterijumi, Demos će nakon razgovora sa kandidatkinjom o tim pitanjima i njenog objavljenog programa, i zvanično podržati univerzitetsku profesoricu Vuksanović za predsjedničkog kandidata", poručili su iz Demosa.

Ta stranka će, kako su kazali u slučaju drugog kruga izbora podržati opozicionog kandidata koji osvoji najviše glasova u prvom krugu.

Preporučujemo za Vas