Radulović: Agencija za sprječavanje korupcije je sprdnja

Tokom rasprave o Izvještaju ASK-a za prošlu godinu, direktor ASK-a Sreten Radonjić kazao je da su se sa napadima na Agenciju susreli prije nego što je počela da radi, te da je Demokratski front to radio da bi prikrio svoje zloupotrebe koje su imali u izbornom procesu
2836 pregleda 0 komentar(a)
Radulović danas u Skupštini, Foto: Screenshot/YouTube
Radulović danas u Skupštini, Foto: Screenshot/YouTube
Ažurirano: 18.06.2019. 17:36h

Poslanik DF-a Branko Radulović je rekao u Skupštini da je Agencija za sprečavanje korupcije “sprdnja”, a nakon što mu je predsjednik Skupštine Ivan Brajović sugerisao da je ta riječ uvredljiva i dao mu opomenu, i na svoj račun je dobio istu kvalifikaciju.

“Kaznite me više, nemojte da me uznemiravate. Uzmite mi cijelu platu, ja ću da nastavim...Dajte više, od juče stvarno ste nekorektni”, kazao je Radulović.

Predsjednik Skupštine mu je odgovorio da ga je juče spašavao od svega što je govorio.

“Ja ću vas spašavati od krivičnih prijava kad dođem na vlast...Sprdnja je uvredljivo? Vi ste sprdnja što sjedite tu ...Pustite me da ispričam nešto što je za dobro Crne Gore”, poručio je poslanik DF-a Brajoviću.

Predsjednik Skupštine je odgovorio da Radulović ponekad kaže ono što ne misli i da mu daje opomenu.

“Dajte koliko god hoćete. Znate koliko mi je stalo za to”, rekao je Radulović.

Nakon što je Brajović rekao “da se suzdržava”, poslanik DF-a mu je poručio da ga ne izaziva: “Zbog mene, ne zbog vas. Jesam li jasan bio?”

Tokom rasprave o Izvještaju ASK-a za prošlu godinu, direktor ASK-a Sreten Radonjić kazao je da su se sa napadima na Agenciju susreli prije nego što je počela da radi, te da je Demokratski front to radio da bi prikrio svoje zloupotrebe koje su imali u izbornom procesu.

On je istakao da nije tačno da radi politički i u interesu DPS-a, već da radi u skladu sa zakonom. Ističući da Agencija ne utiče na izbornu volju građana kao što tvrdi opozicija, Radonjić je naveo da je blokada sredstava DF-u bila potpuno opravdana: “Znate da najmanje milion eura koje ste prikupili nijeste mogli da opravdate...”.

Slaven Radunović (DF) je odgovorio da je DF sredstva opravdao, jer da nije, “Bog bi sami znao gdje bi bili”.

“Kako možete da gledate u ovom pravcu, a znate da je DPS 720.000 eura uplatila u jednom danu na jednom šalteru...Nije vam palo na pamet da provjerite taj novac...Vi ste došli iz ANB-a da pomažete svome 'prijatelju'...”, rekao je Radunović.

Radonjić je uputio poslanike da provjere da li je tokom više od svog 30 godina rada poštovao zakon, navodeći da ga na čelo ASK-a nije imenovao premijer, nego Skupština.

Marta Šćepanović (DPS) je ocijenila da podaci iz izvještaja pokazuju da postoji povjerenje građana u rad ASK-a, što se najbolje vidi iz primjera koji se odnosi na trend rasta broja prijava zviždača, kojih je u 2018.-oj bilo 110.

Milutin Đukanović (DF) je istakao da Agencija služi za zaštitu DPS-a i da vrši napad na DF:

“Agenciju u prethodnom periodu nije interesovalo kako su se obogatili visoki funkcioneri DPS-a...Nije je interesovalo ni kako su dolazile donacije DPS-a 2012. i 2016.godine, kad je u jednom danu uplaćeno po 720.000 eura”.

Poslanik DPS Obrad -Mišo Stanišić je kazao da se u izvještaju Evropske komisije donedavno pominjala afera “Snimak”, zato što je Ranko Krivokapić, koji se kao kopredsjedavajući na POSP-u, stavio na stranu opozicije i glasao da afera “Snimak” uđe u izvještaj.

“A dobro je znao da je afera dobila svoj politički epilog u parlamentu i sudski, jer su ljudi koji su se ogriješili o zakon pravosnažno osuđeni. I nigdje se ne pominje DPS...”, kazao je Stanišić.

Krivokapić je odgovorio da je Stanišićeva izjava negativna, jer “on kaže da su to zajedno radili i da su zajedno krivi za to”.

“Niti smo to zajedno radili, niti smo krivi zajedno...Postoji individualna odgovornost, ali postoji i kolektivna, jer niste sproveli političku odgovornost za to...”, kazao je Krivokapić.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković je kazala da iz SDP-a niko nikad nije nosio koverte i kupovao lične karte.

Ona je ocijenila da je ASK nasljednik Komisije za sprečavanje konflikta interesa i da je trebalo da se bavi aferom “Snimak”, iako se ona desila prije osnivanja ASK-a.

Bonus video: