Čađenović: Stijepović je klasični politički prevarant

Demokrate bojkotuju rad današnje sjednice, jer je Stijepović predložio da se odbiju njihovi amandmani na predlog Odluke o komunalnom opremanju građevinskog zemljišta za bespravne objekte i na predlog Odluke o komunalnom opremanju građevinskog zemljišta za sve koji legalno grade stambene, poslovne ili stambeno-poslovne objekte
74 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Čađenović, Foto: Demokratska Crna Gora
Vladimir Čađenović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 16.03.2018. 11:37h

Predsjednik kluba odbornika Demokrata, Vladimir Čađenović, kazao je da je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović "klasični politički prevarant", jer je 17.decembra 2017.godine kazao da je preduzeće “Vodovod i kanalizacija” već spremno da o svom trošku ugradi posebne vodomjere u stambenim zgradama gdje postoje zajednički, a tri mjeseca kasnije to porekao.

"Da bi tog klasičnog političkog prevaranta izveli na čistac…predložili smo izmjene i dopune Odluke o javnom vodosnabdijevanju na teritoriji grada koje se odnose na propisivanje obaveze ugradnje vodomjera o trošku Vodovoda, dakle, besplatno za građane koji po sada važećoj odluci moraju sami finansirati ugradnju vodomjera u svom stanu…", istakao je Čađenović.

On je na konferenciji za medije održanoj ispred zgrade Skupštine kazao da je Stijepović predložio Skupštini da se na današnjoj sjednici odbije predlog Demokrata. Stijepović je to učinio uz obrazloženje da je potrebno uraditi dodatna anketiranja građana i analize, kao i da za ovaj posao nema novca u budžetu grada za ovu godinu.

Demokrate bojkotuju rad današnje sjednice, jer je Stijepović predložio da se odbiju njihovi amandmani na predlog Odluke o komunalnom opremanju građevinskog zemljišta za bespravne objekte i na predlog Odluke o komunalnom opremanju građevinskog zemljišta za sve koji legalno grade stambene, poslovne ili stambeno-poslovne objekte.

Odbornici Demokrata su, između ostalog, amandmanima tražili da se sve činjenice i podaci o postojanju uslova za srazmjerno umanjenje naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za svako područje, utvrđuje posebnim sporazumom nadležnog organa Glavnog grada i mjesne zajednice na čijoj teritoriji se nalazi objekat. Tražili su i da vlasnici bespravnih stambenih objekata do 100 metara kvadratnih , kao i za prvih 100 metara kvadratnih ako ukupna površina objekta prelazi 100 kvadrata, plaćaju naknadu za komunalije umanjenu za 70 odsto.

Odbornica Zdenka Popović je kazala da se donosi odluka koja je neprimjenljiva i štetna za budžet Glavnog grada, koji se neće puniti planiranom dinamikom jer građani nijesu u mogućnosti da plaćaju visoke troškove legalizacije objekata.

"Većina građana koji su vlasnici bespravnih objekata su u stanju socijalne potrebe ili primaju minimalnu zaradu ili penziju, te nijesu kreditno sposobni. Od svojih primanja nemaju ni za preživljavanje, a kamoli za preskupu legalizaciju objekata”, ocijenila je Popović.

Bonus video: