Izabrano osam članova Savjeta RTCG

U Savjet su izabrani dosadašnji predsjednik Savjeta RTCG Ivan Jovetić, kojeg je predložio Univerzitet Donja Gorica, ispred Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Matice crnogorske Ilija Despotović, a nacionalnih ustanova kulture i nevladinih organizacija iz te oblasti David Delibašić
4062 pregleda 5 komentar(a)
Zgrada RTCG: Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Zgrada RTCG: Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.06.2019. 12:56h

Glasovima vladajuće koalicije izabrano je osam članova Savjeta Radio Televizije Crne Gore (RTCG), a naknadno će biti imenovan još jedan, kojeg će predložiti nevladine organizacije iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda.

U Savjet su izabrani dosadašnji predsjednik Savjeta RTCG Ivan Jovetić, kojeg je predložio Univerzitet Donja Gorica, ispred Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i Matice crnogorske Ilija Despotović, a nacionalnih ustanova kulture i nevladinih organizacija iz te oblasti David Delibašić.

Ispred Privredne komore za mjesto u Savjetu je izabran Pavle Radovanović, iz oblasti medija Milan Radović. Kandidat NVO iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda je Goran Sekulović, Saveza sindikata Nikola Tatar, a Crnogorskog olimpijskog komiteta Predrag Marsenić.

Kandidatkinja ispred državnog Univerziteta Đurđica Perović ranije je povukla saglasnost

Bonus video: