Radovanić: Od ping-ponga Beograda i Podgorice najviše trpe građani

1719 pregleda 6 komentar(a)
Radovanić, Foto: URA
Radovanić, Foto: URA

Učestale političke “packe” koje vlasti Crne Gore i Srbije razmjenjuju posljednjih dana, sve vise podsjećaju na koordinisani ping-pong iz kojeg najveću štetu trpe građani, saopštio je generalni sekretar URA, Mileta Radovanić.

“Izlivi nacionalizma i šovinizma kojima svjedočimo prethodnih dana najviše koriste elitama na vlasti, koje uporno žele zadržati region u čeljustima devedesetih. To je oprobana taktika koja najbolje prolazi u post-konfliktnim zonama, ogrezlim u korupciji i oličenim u slabim institucijama sistema”, navodi Radovanić.

“Oštro osuđujemo izjave srpskih zvaničnika koji se odnose na identiteski karakater Crne Gore, ali ne možemo a da ne zaključimo da se tako nešto jako dopada Đukanoviću i njegovoj kamarili. Naprosto nakon “Koverte” i brojnih drugih afera u kome je postalo jasno da je “car potpuno go”, ono što mu najviše treba su upravo ti spoljni i unutrašnji neprijatelji”, ističe Radovanić.

Kaže i da regionu treba mir i stabilnost, a do toga nikako ne vodi zapaljiva retorika već snažna ekononska politika koja će spriječiti egzodus građana koji je aktuelan.

“Zato URA apeluje na građane da ne nasijedaju na već dogovorene “svađe”, teške riječi i optužbe. Naprotiv, svi zajedno afirmišimo ideje solidarnosti, tolerancije, međusubnog uvažavanja i razumjevanja, a nesmjenjive balkanske političare pošaljimo na smetlište istorije, gdje im je i mjesto. To je jedini način da cijeli region krene drugačijim putem prosperiteta, novih vrijednosti i napretka”, zaključuje Radovanić.

Bonus video: