PREDAO PISANU OSTAVKU

Mirko Đačić napustio DPS

Đačić je prethodno 17. maja podnio ostavku na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja, ne navodeći razloge zbog kojih je to uradio
24794 pregleda 23 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan

Bivši predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić napustio je Demokratsku partiju socijalista (DPS) u kojoj je proveo više od dvije decenije, nezvanično saznaju “Vijesti”.

Ostavku je podnio i na članstvo u Opštinskom i Glavnom odboru DPS-a. Đačić nije odgovarao na telefonske pozive “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama, Đačić je u srijedu pisanu ostavku lično predao u kancelariji Oštinskog odbora DPS-a u Pljevljima. U tom opštinskom odboru, međutim, nijesu željeli da potvrde informaciju, upućujući “Vijesti” na centralu dok su iz partijskog sjedišta u Podgorici novinara uputili na opštinski odbor.

Đačić je prethodno 17. maja podnio ostavku na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja, ne navodeći razloge zbog kojih je to uradio. Oni nijesu objašnjeni ni u pisanoj ostavci koju je proslijedio lokalnom parlamentu.

U međuvremenu, za predsjednika Opštine izabran je Igor Golubović.

Đačićevi bivši saradnici tvrde da je napustio čelnio mjesto u opštini nakon što Vlada nije prihvatila neke od njegovih zahtjeva kako bi se prevazišlo teško finansijsko stanje u lokalnoj upravi, koje je posljednjih mjeseci dodatno usložnjeno čestim blokadama Poreske uprave zbog neplaćanja poreza i doprinosa na zarade zaposlenih.

Od Vlade je tražio da višemilionski dug “Vektre Jakić” prema lokalnoj upravi prebije za dug koji Opština po osnovu poreza duguje državi, a tražio je da se lokalnoj upravi omogući da može da naplaćuje eko naknadu od zagađivača.

Prvi put za predsjednika opštine Đačić je izabran krajem septembra 2014, a u avgustu prošle godine započeo je bio svoj drugi mandat, nakon što je koalicija DPS, BS i SD koju je predvodio na lokalnim izborima dobila ubjedljivu većinu u lokalnom parlamentu. Đačić će u skladu sa zakonom još godinu primati platu u iznosu od 1.370 eura, koliko je imao dok je bio na čelu grada.

U DPS-u su u toku opštinske konferencije pred partijski kongres, koji je planiran za kraj godine. U Pljevljima još nije održana konferencija DPS-a.

Preporučujemo za Vas