Jevrić: Novo imenovanje članova Savjeta RTCG nastavak otimanja Javnog servisa

2294 pregleda 3 komentar(a)
Jevrić, Foto: URA
Jevrić, Foto: URA

Novo imenovanje članova Savjeta RTCG-a u Skupštini Crne Gore nastavak je otimanja Javnog servisa, koji je u ruke vladajuće partije DPS i pod njenim direktnim uredništvom, ocijenio je danas šef Medisjkog tima URA Bojan Jevrić.

"To se ovog puta desilo uprkos porukama sa međunarodnih adresa da politički uticaj na RTCG predstavlja 'ozbiljnu zabrinutost'. Mi povodom toga na sceni imamo potpuni nemar vladajućih partija ali i nedopustivo prepucavanje 'instaliranog' mendžmenta RTCG sa zvaničnicima Brisela u Crnoj Gori. Imamo i smiješne tvrdnje da nema nikakvog upliva politike u uređivačkom kursu javnog servisa a svima je jasno da je taj medij bilten vladajuće partije a ne građana Crne Gore", saopštio je Jevrić.

On smatra da je u Savjetu RTCG-a izabrana potrebna većina koja će sprovoditi uređivačku politiku DPS-a na mediju koji je u vlasništvu građana Crne Gore.

"Od biografa vječitog predsjednika partije do naizgled objektivnih 'stručnjaka' kreiraće se programi sa jednim ciljem – jačanje nekontrolisane vlasti jedne partije i jednog čovjeka. Dakle, na otetom mediju nastaviće se praksa gušenja slobodne riječi i glasa građana", tvrdi on.

Još smješnijim ocjenjuje postupak kandidovanja članova za Savjet RTCG-a kojim je, kako kaže "omogućeno da kandidata iz oblasti ljudskih prava i sloboda podrže Barske mažoretke".

"A da paradoks bude veći imamo onda i dodatno obrazloženje predsjednika Administrativnog odbora iz vladajuće partije da je ispoštovan zakon i da je sve urađeno u skladu sa dobrom praksom i propisima. To nam govori da je na sceni jedno potpuno izvrgavanje zdravorazumske misli i logike i fabrikovanje evropskih standarda i mjerila i u ovoj oblasti", navodi Jevrić.

Bonus video: