U ponedjeljak kandidat DPS-a za predsjednika države

Portal Vijesti je u srijedu najavio da će GO u ponedjeljak potvrditi predlog Predsjedništva DPS-a
86 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.03.2018. 18:40h

Sjednica Glavnog odbora (GO) Demokratske partije socijalista (DPS) biće u ponedjeljak, a na njoj predstavljaju predsjedničkog kandidata, potvrđeno je "Vijestima" iz te partije.

Portal Vijesti je u srijedu najavio da će GO u ponedjeljak potvrditi predlog Predsjedništva DPS-a.

Potencijalni kandidati DPS-a za predsjednika Crne Gore su lider vladajuće partije Milo Đukanović, koji posljednih dana slovi za najozbiljnijeg za tu poziciju, i bivša ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić.

Za to mjesto pominjao se i potpredsjednik Vlade Milutin Simović, a u internim istraživanjima DPS-a i još pojedina imena sa važnih državnih funkcija. Te opcije su, prema informacijama "Vijesti", ranije otpale.

Na sjednici Predsjedništva prošle sedmice ocijenjeno je da je da DPS ima više kvalitetnih prijedloga za predsjedničkog kandidata.

Đukanović je nedavno izjavio da je sada "mnogo više inspirisan doprinosom u okviru partije", navodeći izbore u Podgorici i još jednom broju opština.

"Logično je za mnoge, imajući u vidu moje iskustvo i činjenicu da sam predsjednik partije, da očekuju da budem kandidat. Ali to ne bi bio moj primarni izbor. U ovom trenutku, mnogo sam više inspirisan doprinosom koji mogu da dam u okviru moje partije”, nedavna je izjava Đukanovića.

Pejanović - Đurišić se nije izjašnjavala o eventualnoj kandidaturi.

Predsjednički izbori će biti 15. aprila i treći su od sticanja nezavisnosti Crne Gore.

Predlog kandidata za nasljednika Filipa Vujanovića treba da bude dostavljen Državnoj izbornoj komisiji do 26. marta u ponoć. DIK do 28. marta u ponoć utvrđuje listu kandidata.

Bonus video: