Filipović: Potvrđeno pravo Crne Gore da donese zakon koji će zaštititi imovinu građana

6650 pregleda 8 komentar(a)
Žana Filipović, Foto: Vlada Crne Gore
Žana Filipović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 24.06.2019. 18:35h

Mišljenjem Venecijanske komisije je nedvosmisleno potvrđeno pravo Crne Gore da donese moderan i dobar zakon, kojim će zaštiti imovinu i kulturno blago koje pripada svim građanima i građankama Crne Gore, saopštila je, generalna direktorka Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Žana Filipović.

Filipović je, kako je saopšteno iz Vladine PR službe, kazala da su netačne tvrdnje da je VK svojim mišljenjem spriječila Vladu u namjeri da "jednostrano preknjižava ili otima crkve".

"Prvo, to nikada nije bila namjera Vlade, a drugo preporuka Venecijanske komisije koja se odnosi na zakonske odredbe o državnoj imovini upravo sadrži obrazloženje koje je Vlada Crne Gore zvanično uputila Venecijanskoj komisiji nekoliko dana prije održavanja plenarne sjednice. To mogu potvrditi svi članovi i članice Venecijanske komisije.

Dakle, ne samo da ova preporuka nije suprotna stavu Vlade, već je sam tekst ove preporuke upravo predložila Vlada i veoma smo zadovoljni što je Venecijanska komisija to prihvatila gotovo jednoglasno", zaključila je Filipović.

Bonus video: