Brajović i Durmiši: Odnosi Crne Gore i Kosova su prijateljski

Brajović je, između ostalog, istakao značaj otvaranja Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu uz podršku kosovske Vlade
959 pregleda 1 komentar(a)
Durmiši i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Durmiši i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 28.06.2019. 18:45h

Odnosi Crne Gore i Kosova su prijateljski, bazirani na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkim evropskim i evroatlantskim ciljevima, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i kosovskog ambasadora Skendera Durmišija.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je danas primio Durmišija u oproštajnu posjetu, čestitao mu na uspješnom mandatu i zahvalio na doprinosu unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

„Sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski, bazirani na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkim evropskim i evroatlantskim ciljevima“, kaže se u saopštenju.

Brajović je, između ostalog, istakao značaj otvaranja Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu uz podršku kosovske Vlade.

Durmiši je, kako se navodi, istakao ulogu Brajovića u dobroj parlamentarnoj saradnji koja predstavlja važan dio bilateralnih odnosa.

„On je takođe naveo da su kosovski parlamentarci u Skupštini Crne Gore uvijek osjećali iskrenu dobrodošlicu i interes za unaprjeđenje saradnje“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su ocijenili da u narednom periodu posebno treba intenzivirati razmjenu u oblasti ekonomije i kulture.

„Brajović je istakao da Crna Gora pažljivo prati i podržava nastavak dijaloga Prištine i Beograda pod pokroviteljstvom Evropske unije, i izrazio uvjerenje da će u što skorijem roku doći do rješenja sa kojim će biti saglasne obje strane“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: