Izborna konferencija OO DPS Bar, iz centrale im poručili: Slijede vam kadrovsko podmlađivanje i borba za autokefalnost crkve

"Potrebno je jačati koalicionu saradnju, ali i jačati odnose i sa onima koji žele napredak Baru", kazao je Ivanović
2138 pregleda 2 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Radomir Petrić
Sa konferencije, Foto: Radomir Petrić

Na VIII Izbornoj konferenciji Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Bar, predstavnici stranačkog vrha poručili su pored ostalog članovima partije u ovom gradu da će OO biti “kadrovski osvježen”, te da u DPS agendi važno mjesto ima autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve ”koja je dekretom oduzeta prije jednog vijeka”.

Od 453 nominovanih članova iz svih mjesnih odbora, na konferenciji su od ukupno 79 selektiranih kandidata izabrani 64 člana novog saziva Opštinskog odbora DPS Bara, u mandatu do 2023.

Član Predsjedništva DPS Petar Ivanović rekao je da će se i u Baru do 15. jula znati ko je novi predsjednik OO, odnosno, ko će na tom mjestu naslijediti dosadašnju čelnicu Branku Nikezić. Ivanović je poručio barskim DPS-ovcima da je ovo godina redovnog partijskog kongresa “i jos jedna prilika da utičemo na oblikovanje budućnosti”.

Ivanović je učesnike konferencije nazvao vrijednim ljudima “koji se u kontinuitetu bore za napredak Crne Gore” i koji zaslužuju priznanje “za dosadašnji rad i buduće pobjede”.On je najavio podmlađivanje barskog odbora, dodajući da to ne znači “da se odričemo iskustva starih članova” i kazao da današnje vrijeme “traži nove pristupe”, te da kvalitet života.nije samo visoka plata, “već i niz servisa i usluga građanima”.

"Suština naše politike mora biti ispunjavanje obećanja Baranima. Ako nismo spremni za to, dajmo prosror drugima koji jesu. Vidio sam ovdje i inertnosti, razočarenja... Samo od nas zavisi hoćemo li biti lideri i dalje i u Baru i u državi. Dosta je bilo kritizerstva i mudrovanja, idemo među građane, borimo se za svaki glas. Veće je znanje, pribojavam se, onih koji više mogu nego što znaju, neznanje se uvijek divi samom sebi", kazao je Ivanović.

U ključne tačke partijskog angažmana, on je ubrojao vladavinu prava “koja je važna za našu budućnost”, te povjerenje “ koje moramo jačati”. Ivanović je kazao i da DPS neće dozvoliti ponižavanje časti, morala i dostijanstva Crne Gore.

"Potrebno je jačati koalicionu saradnju, ali i jačati odnose i sa onima koji žele napredak Baru", kazao je Ivanović.

On je istakao da ne postoji pitanje “koje ne možemoo otvoriti i argumentovano raspravljati”,

"Otvorili smo priču o autokefalnosti ne na osnovu emocija, vec činjenica", kazao je Ivanović.

On je kazao da se veliki ljudi i vrhunski profesionalci prepoznaju i po odnosu na terenu prema “”naizgled malim problemima, i odnosom prema.običnim ljudima”, i zahvalio predsjednku DPS (Milu Đukanoviću) na kontinuiranoj podršci barskom odboru, “predsjednik Đukanović uživa veliku podršku u Baru i u našem odboru i među onima koji nisu naši članovi”.

Član Izvršnog odbora DPS i jedan od partijskih koordinatora za Bar Goran Jevrić kazao je da i u Baru slijedi “politika kadrovskog osvježenja, imaćemo prvi put 40 posto novih članova OO”.

"Vraćanje autokefalnosti Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, koja je dekretom ukinuta prije jednog vijeka, pitanje je koje doživljavamo kao naš dug prema sljedećim generacijama. Ne dozvolimo da nam u Baru prođe još deset godina u nadmudrivanju oko projekata kao što su Maljevik i Kraljičina plaže. Predsjdnik Opštine Bar Dušan Raičević će obezbijediti da voda dođe u Dobru Vodu, Utjehu i na Veliki Pijesak, a prvi je predsjednik Bara koji hoće to i u Crmnici i Krajini. Branka Nikezic je kao predsjednica OO postigla rekordne rezultate u Baru, i neka oni budu obaveza novom predsjedniku i novom OO", rekao je pored ostalog Jevrić.

Branka Nikezić je podsjetila na partijske rezultate između dvije izborne konferencije, predsjednik Opštine Raičević je govorio o infrastrukturnim projektima, a prethodni predsjendik Opštine i OO Bar dr Zoran Srzentić o tekovinama koje treba njegovati u Baru. Učesnicima konferencije obratili su se i predsjednik Opštine Ulcinj i tamošnjeg DPS Ljoro Nrekić, te predstavnici koalicionih partnera u Baru Ljubo Vukoslavčević iz “Biram Bar “ i Munib Ličina iz BS.

Na konferenciji među gostima nije bilo predstavnika SD, što je nezvanično ocijenjeno kao odgovor na odsustvo predstavnika DPS na posljednjoj opštinskoj konvenciji SD.

Bonus video: