"NE MOŽEMO DOZVOLITI NEPOŠTOVANJE SKUPŠTINE"

DPS Kotor: Besmisleno je da Kotor i građani budu taoci samozvanih "demokrata" i Jokića

"Nedemokratsko ponašanje i vršenje pritiska propagandom zarad očuvanja funkcije moramo osuditi. Vrijeme je da se stane na kraj takvim postupcima", navode iz DPS-a
2102 pregleda 0 komentar(a)
Zapečaćeni ulaz u SO, Foto: Siniša Luković
Zapečaćeni ulaz u SO, Foto: Siniša Luković

Ulazak u SO Kotor od strane odbornika koji čine većinu u lokalnom parlamentu je legitiman, transparentan i legalan čin, s obzirom da je VD predsjednika SO Kotor izabran od strane većine odbornika, saopšteno je iz OO DPS Kotor.

"Ono što poražena strana, a skupštinska manjina, pokušava sada da izvede može se nazvati običnom politički jeftinom propagandom, ali nažalost, ona im služi samo kako bi jemstvenikom i protivpravnim radnjama sačuvali svoje fotelje. U posljednje dvije godine, koliko traje kriza sad već nepostojeće vlasti, prvo je obesmišljen rad lokalnog parlamenta, a zatim i na nezakonit način zapečaćena sala SO Kotor, a sve u cilju da bi odlazeći predsjednik Opštine Jokić i Demokrate samostalno rukovodile gradom i krčmile novac iz opštinske kase na finansiranje svojih poslušnika", navode iz kotorskog DPS-a.

Dodaju da je navedeni čin skupštinske većine preduzet u cilju "vraćanja grada Kotora u funkciju građanima i građankama, a posebno kako bi opštinske institucije počele nesmetano da funkcionišu".

"Besmisleno je da Kotor i svi građani našeg grada, budu taoci samozvanih „ demokrata“ i njihovog populiste Vladimira Jokića koji zarad očuvanja funkcija ne prezaju od vršenja krivičnih djela. Ne možemo dozvoliti nepoštovanje Skupštine kao institucije, parlamentarne većine kao volje građana, ali prije svega, ne smijemo dozvoliti nepoštovanje građana i grada Kotora! Nedemokratsko ponašanje i vršenje pritiska propagandom zarad očuvanja funkcije moramo osuditi. Vrijeme je da se stane na kraj takvim postupcima", zaključuju iz DPS-a.