SD: Konačno ispoštovana volja većine u kotorskom parlamentu

"Našim ljudima će, kao i uvijek do sada, interes grada i njegovih stanovnika uvijek biti na prvom mjestu, iznad svakog drugog interesa", poručuju iz SD-a
1509 pregleda 10 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: SD
Socijaldemokrate, Foto: SD
Ažurirano: 01.07.2019. 11:37h

Interes Kotora i njegovih stanovnika će Socijaldemokratama uvijek biti na prvom mjestu, iznad svakog drugog interesa, poručili su iz te partije.

Socijaldemokrate Kotora pozdravile su, kako navode, "konačno uspostavljanje poštovanja volje većine u lokalnom parlamentu, oličeno u smjeni sada već bivše predsjednice SO Kotora."

U toj partiji ocjenjuju da su građani Kotora već duži vremenski period žrtve nemara i neodgovornosti aktuelne lokalne vlasti koja, kako su kazali, sada već funkcioniše bez potrebne većine.

"Nažalost, od 2016. godine i njihovog dolaska na vlast u našem gradu, niti jednom nas nijesu uspjeli uvjeriti da im je javni interes, interes grada i njegovih stanovnika, preči od uskopartijskih interesa. Koalicija je uglavnom funkcionisala na raspodjeli funkcija, sukobima oko istih, a nerijetko su na visoke pozicije, kao i radna mjesta, u Kotor dovođeni kadrovi iz drugih gradova. Ovakva atmosfera, kako smo od starta tvrdili, ni u kojoj varijanti nije mogla slutiti na dobro našem gradu," navode iz SD-a.

Funkcioneri aktuelne vlasti su, dodaje se, nakon gubitka podrške većine odbornika "pribjegavali brojnim opstrukcijama sprovođenja volje većine, do sad neviđenim ni u Crnoj Gori, ni u bilo kojoj modernoj, demokratskoj državi."

"Ne možemo a da se ne prisjetimo atmosfere linča koju je Demokratska Crna Gora priredila uoči sjednice na kojoj je izglasano nepovjerenje tadašnjem predsjedniku Opštine Kotor. Podsjetićemo, noć pred sjednicu je odbornicima prijećeno da će biti spriječeni da uđu u skupštinsku salu, pa makar i fizički. I toga dana se gro aktivističkog jezgra Demokrata iz svih dijelova Crne Gore sjatio ispred Palate Bizanti kako bi, stvarajući atmosferu straha i nesigurnosti, odbranili neodbranjivo – gradonačelnika koji više nema podršku većine. Situacija je eskalirala „zapečaćivanjem“ prostorija SO Kotor, okivanjem palate u lance i njenim zakatančivanjem. Naravno, mimo svih propisa i zakona, o čemu je sasvim jasan stav dalo i nadležno Ministarstvo javne uprave. Sva ova dešavanja mi smo posmatrali nijemo, zatečeni onim što vidimo, izbjegavajući da budemo uvučeni u političko blato koje su kreirali i ne dozvoljavajući da bilo ko od naših sugrađana između njih i nas i u primisli postavi znak jednakosti", navode iz SD-a.

Poručuju da će predstavnicima te partije interes grada i njegovih stanovnika uvijek biti na prvom mjestu.

"Iako fizički spriječeni da to odrade na predviđenoj lokaciji, odbornici većine u Kotoru, a koju čine i odbornici SD-a, na zakazanoj sjednici smijenili su predsjednicu SO. To je bio prvi korak ka izvođenju grada iz stanja haosa i anarhije u koje ga je trenutna vlast dovela. Kao participanti nove lokalne vlasti koja će uskoro biti uspostavljena, Socijaldemokrate će ozbiljno, odgovorno i posvećeno raditi ne bi li Kotoru nadoknadile sve ono što je izgubio u minule 3 godine. Našim ljudima će, kao i uvijek do sada, interes grada i njegovih stanovnika uvijek biti na prvom mjestu, iznad svakog drugog interesa", zaključuju iz SD-a.

Bonus video: