"SRAMOTA ŠTO NA KOMEMORACIJI NIJE BILO POSLANIKA VLASTI"

Bošnjak: Osjećam se poniženo, Bulatović trebao da bude sahranjen uz državne počasti

Bošnjak je kazala da ne može da vjeruje da partijska pripadnost diktira da li će se cijeniti institucija predsjednika
7526 pregleda 3 komentar(a)
Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Bošnjak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.07.2019. 16:02h

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak kazala je da je Momir Bulatović, kao bivši predsjednik Crne Gore, trebalo je da bude sahranjen uz sve državne počasti. Ona je na konferenciji za medija navela da se osjeća poniženo zbog odluke države da ne organizuje zvaničnu komemoraciju.

“Nije on ni Momir Bulatović ni bilo ko, nego je bio predsjednik Crne Gore. Država je trebala da se odnosi prema njemu kao prema predsjedniku i da bude sahranjen uz sve državne počasti“, rekla je Bošnjak na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da ne može da vjeruje da partijska pripadnost diktira da li će se cijeniti institucija predsjednika, rekla je Bošnjak i dodala da je sramota što na komemoraciji Bulatoviću nije bilo poslanika iz vlasti.

„Ne mogu da vjerujem da su dotakli to moralno dno da nam partijska pripadnost i neki animoziteti ideološki diktiraju to da li će se cijeniti institucija predsjednika države i da li će država zvanično organizovati komemoraciju", istakla je Bošnjak.

Komentarišući izjave Nebojše Medojevića da ukoliko DF neće izaći na sljedeće izbore ukoliko ih ne pripremi tehnička vlada, Bošnjak je rekla da će biti održana sjednica predsjedništva DF-a i da će biti nekih konkretnijih odgovora na to pitanje.

“Kraj godine će brzo, u izbornoj godini se ne mogu mijenjati izborni zakoni, mi moramo ići na izmjenu odnosno raspravu u okviru te izmjene ako želimo nešto da promijenimo i da se uopšte izlazi na izbore sljedeće godine“, rekla je Bošnjak.

Opozicija, dodala je ona, mora biti jedinstvena ako želi uspjeh.

„Moramo da sjednemo, razgovaramo, uozbiljimo se, jer dosta je neozbiljnih stvari među nama", zaključila je Bošnjak.

Preporučujemo za Vas