DPS: U našem gradu i ptice na grani znaju ko je tamničar Kotora

1350 pregleda 6 komentar(a)
Siniša Luković, Foto: Siniša Luković
Siniša Luković, Foto: Siniša Luković

"Kotorski politički karneval, u režiji bivše predsjednice SO Kotor, se svakodnevno nastavlja sa namjerom obmanjivanja kotorske pa i crnogorske javnosti, sa tužnom željom da u drugom činu bude „efikasnija“ ali, realnost ih demantuje, pa nastavljaju da djeluju, iz veoma poznatih razloga, ali sa manjim nivoom dostojanstva ( Ukoliko je to uopšte moguće)", piše u saopštenju Odborničkog kluba DPS Kotor.

Kako navode, to ih ne iznenađuje jer "saopštenja bivše predsjednice, a na nivou petparačkih priča, zabavljaju ne samo naše sugrađane već i mnogobrojne turiste sa istog govornog područja, koji ovih dana posjećuju Kotor".

"Krišom plombirana vrata na zgradi lokalnog parlamenta, a njenih ruku djelo, kako bi fizički onemogućila ostvarenje neposredne demokratije, kao i njeni “politički igrokazi“, dovoljno govore o stanju terora, koji je i do sada sprovodila bivša predsjednica SO, a sve sa paničnim ciljem da obezbijedi skupštinskoj manjini da sačuva ono što se, očigledno, ne može ovakvom iskazanom histerijom odbraniti. Posljednje što u medijima danas čita kotorska i crnogorska javnost jeste njen očajnički pokušaj da svoj lični poraz ublaži plasiranjem priča, opet, neistina odnosno da je neko provalio njen bivši radni sto, uzeo pečat Skupštine opštine, a mozda i lične stvari", navodi se u saopštenju.

"G-đa Perović nikako da shvati da je prosto, većinom odbornika lokalnog parlamenta smijenjena, da Skupština opštine Kotor nije njena prćija i da se, u demokratskom svijetu, itekako razlikuje lična imovina od one na radnom mjestu. U demokratskom društvu, kakvo je Crna Gora, imovina na radnom mjestu se otključava ključem, sa prethodnika poslovi prelaze na novoizabranog, i tako dalje – nema potrebe zamarati javnost sa onim što je opšte poznato, kako u normativnom tako i u ljudskom smislu. G-đa Perović, bivša predsjednica kotorskog parlamenta, je svojim radom pokazala i dokazala kako se ne poštuje Ustav CG, prateći crnogorski zakoni, (ne) mišljenje dojučerašnjih partnera o važnim temama za građanke i građane Kotora, i izgleda da je bilo najiskrenije razmišljanje bivše predsjednice a ono glasi „došlo je mojih pet minuta“, i po, svemu sudeći, „sve ću uraditi da ih zadržim makar još pet minuta“", dodaje se.

Navode da Perović " voli u medijima istaći sve zakonitosti ali i ne baš tako dosljedno kad su u pitanju njene radne obaveze".

" U našem gradu i ptice na grani znaju ko je tamničar Kotora i ko se, zarad, visokih apanaža grčevito bori za očuvanje izgubljene vlasti, a uzgred u jako respektibilnom životnom dobu. Ne mislite valjda da opravdanje za Vaše postupke možete tražiti u lažnim tumačenjima Zakona jer, da ste demokrata, bili bi ste svjesni činjenice da se demokratija brani samo u parlamentu. Kolliko naše pamćenje doseže Vi ste jedinu skupštinu zakazali i održali na Trgu od oružja i, na Vašu žalost, i tada ste utvrdili da nemate potrebnu većinu od strane Kotorana. G-đo Perović, kao vremešna čuvarka rizničarske palate Bizanti, nikoga u Kotoru ne možete ubijediti kako je 14 više od 17 - Vi znate na koja dva odbornika se odnosi činjenica da Vas ne podržavaju, pa Vam kolegijalno preporučujemo da uđete u naš lokalni parlament i, u tom visokom domu demokratije, na preciznoj vagi političke volje potvrdite Vašu dosadašnju ispraznu retoriku koju ovih dana nemilosrdno prosipate. A nama, na kraju, preostaje samo da zaključimo da naš drevni Kotor ne pamti ni ovakvu predsjednicu Skupštine, a ni približno sličnu maškaradnu povorku", zaključuju iz kotorskog DPS-a.

Bonus video: