Simović: Opozicija se ponaša kao da se bira predsjednik kućnog savjeta

Na pitanje da li je neodgovorno prema građanima da najjača partija 30 dana prije izbora nema kandidata, on je kazao da se „sve što je u skladu sa zakonom definisanim rokovima mora se uvažiti kao odnos poštovanja zakona“
121 pregleda 44 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Screenshot (Youtube)
Milutin Simović, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 15.03.2018. 11:54h

Demokratska partija socijalista (DPS) odgovorno se odnosi prema izboru svog predsjedničkog kandidata, vodeći računa o interesima društva i države Crne Gore, rekao je funkcioner te stranke Milutin Simović.

„Ne bih govorio o datumu, hoće li sjednica Predsjedništva biti noćas, sjutra, preksjutra“, kazao je Simović.

Prema njegovim riječima, na tu temu „odgovorno Predsjedništvo DPS-a razgovara na odgovoran način“.

„Siguran sam da ćemo zajedno zaključiti da iz takvog odgovornog razgovora može da uslijedi samo odgovoran odgovor u odnosu na zadatu temu, kako bi odgovorio u odnosu na ono što su suštinske potrebe crnogorskog društva, dakle – ne DPS-a, nego države Crne Gore“, rekao je Simović.

On je istakao da ne može, a da ne primijeti kakav je stepen odgovornosti na drugom političkom polu Crne Gore.

„Vidite koliko je tu neodgovornosti u ovom pravnom dijelu sistema, mislim na brojne falsifikovane potpise. Vidite i koliko se međusobno čašćavaju kandidati koji su prijavili svoju predsjedničku kandidaturu“, kazao je Simović.

On je rekao da je odnos neodgovoronosti druge strane „u tolikoj mjeri kao da je zadata tema izbor predsjednika kućnog savjeta u nekoj malo većoj zgradi“.

Na pitanje novinara da li je neodgovorno prema građanima da najjača partija 30 dana prije izbora nema predsjedničkog kandidata, Simović je kazao da se „sve što je u skladu sa zakonom definisanim rokovima mora se uvažiti kao odnos poštovanja zakona“.

„Da vas relaksiram, mi nećemo imati problem. Odnos nepoznanice prema kandidatu sa kojim će izaći DPS – to će biti naš najmanji problem“, dodao je Simović.

Bonus video: