SDP: Jokiću ostaje da se sa Perovićevom zaključa u Srpskoj kući

Iz kotorskog SDP-a poručili da je "obesmišljen spin" o navodnom dogovoru SDP-a i DPS-a
5697 pregleda 21 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP

Činjenica da su odbornici DPS-a dali saglasnost na odluku Vladimira Jokića o razrješenju predstavnika SDP-a, Branka Nedovića, sa funkcije potpredsjednika Opštine Kotor, najbolje pokazuje prirodu njihovih odnosa, ocijenili su u kotorskom odboru SDP-a.

"Drago nam je, ne samo jer su ga lišili truda podnošenja ostavke, već prije svega jer su do kraja ogolili sopstveni karakter i još jednom obesmislili spin o navodnom dogovoru SDP-a i DPS-a. Glupost koju Jokić bez stida ponavlja u danu kada DPS glasa njegovu odluku protiv SDP-a. Mnogi nijesu vjerovali kada smo na to ukazivali nakon što je g. Jokić, sam potpisao ugovor sa ministaom Nurkovićem o devastaciji Luke", navode iz SDP-a.

Neki su sumnjali, kako dodaju, i nakon što je Jokić "molio Duška Markovića da ga zadrži na funkciji, bez koje očigledno ne vidi smisao daljeg bivstvovanja."

"Ipak, oni koji ga bolje poznaju - partijski drugovi, vidjeli su to na vrijeme i isključili ga iz veoma brojnog partijskog rukovodstva, u kome se našlo mjesta i za „političare“ kojima ni kući ne znaju da se bave politikom, ali nije bilo mjesta za g. Jokića. Pošto ga neće ni sopstvena partija, a očigledno ni Duško Marković koga bezuspješno moli, ostaje mu da se sa Dragicom Perović zaključa u Srpskoj kući", navodi se u saopštenju kotorskog SDP-a.

Jokiću poručuju da bi od doskorašnjeg predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića mogao naučiti kako se "dostojanstveno, nakon ostvarenja istorijskih ciljeva, odlazi sa funkcije."

"Ukoliko to ne naučite završićete tako što ćete se, umjesto u zgradi SO Kotor, zaključati u stanu koji ste pečatirali, jer vas skupština stanara ne želi više za predsjednika. To što je DPS izvršio nedozvoljeni uticaj na jednog podstanara nije neka utjeha i neće vam mnogo pomoći", zaključuje se u saopštenju kotorskog odbora SDP-a.

Bonus video: