Razgovor Roćena i Ubovića: "Bistrija su goveda iz moje Rasove nego urednički tim TVCG" (AUDIO)

“To nije javni servis, to je javna kuća”, rekao je Roćen za RTCG u telefonskom razgovoru koji je najvjerovatnije od početka 2006. godine jer se u njemu pominje njegov povratak iz Moskve u Crnu Goru
73473 pregleda 217 komentar(a)
“Bolesna bagra sakupljena na jednom mjestu”: Roćen, Foto: Filip Roganović
“Bolesna bagra sakupljena na jednom mjestu”: Roćen, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.07.2019. 19:21h

Dugogodišnji visokopozicionirani crnogorski funkcioner i bivši ambasador državne zajednice Srbija i Crna Gora Milan Roćen izjavio je da su novinari i urednici Javnog servisa “gluplji od goveda” i “bolesna bagra”, a ta televizija “najsramnija mrlja na istoriji Crne Gore”.

“To nije javni servis, to je javna kuća”, rekao je Roćen u telefonskom razgovoru koji je najvjerovatnije od početka 2006. godine jer se u njemu pominje njegov povratak iz Moskve u Crnu Goru.

On je i za novinare drugih medija govorio sa omalovažavanjem.

“Ta go.na iz Mine ništa ne prenose, ma to su go.na, baš go.na, a televizija, to je najsramnija, to je mrlja na istoriji Crne Gore. U svemu ovome, u ovoj velikoj antičkoj tragediji, to je mrlja na savjesti crnogorskog društva”, Roćenove su riječi, koje se čuju na snimku koji imaju “Vijesti”, a koji datira dok je bio ambasador u Moskvi.

Roćen nije odgovorio na detaljnu poruku u kojoj su “Vijesti” objasnile zbog čega ga zovu.

On komentariše novinare i medije u telefonskom razgovoru sa biznismenom Rankom Ubovićem, u kome između ostalog pominje da se vraća 25. pa mu predstoje oproštajni prijemi, odnosno kako kaže - “zajebancije”.

Ubović u šali konstatuje da će “onda mjesec dana kasniti referendum”, nakon čega se čuje smijeh obojice.

Obavještava ga da je “onima proslijedio račun”, na šta u Ubović uzvraća da mu je rečeno i da su “ovi su svi bili po novinama”, a Roćen da je bilo samo u “Republici”. Ubović ga upućuje i da “bilo u ‘Pobjedi’ sitno, uvučeno”, i ocjenjuje da nije ni “Republika” odradila posao kako treba iako je bilo na naslovnoj strani.

Na Roćenovu primjedbu da njih treba razumijeti jer bi im svi prebacivali, Ubović kaže “ma boli me briga šta će im prebaciti” i konstatuje: “Što im ne prebace koliko je dato para!”. Onda Ubović pominje “Rusal” i da je Tanjug objavio, a u Crnoj Gori prenijeto, da je Oleg Deripaska stoprocentni vlasnik i da je to i naslov.

Deripaska je bio vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica, kupio ga je 2005. godine, a 2006. jer bio referendum za nezavisnost Crne Gore.

Roćen se nadovezuje da Mina ništa ne prenosi, uz uvrede za tu agenciju i RTCG. “Tih ovaca. Noćas gledam emisiju gdje je dovela ljude ona Tomaševićka, ona je najnepismenija... Desetoro ljudi, svi bolje pričaju od nje. Koja su to goveda... U Jutarnji program da dovedeš goveda, bistrija su goveda iz moje Rasove nego urednički tim TVCG”, komentariše Roćen.

On zatim nastavlja: “To je bolesna bagra sakupljena na jednom mjestu. Aaa, kako ću u da im je... majku i da ih rasturim pa neka se nose u 16 pi.... materina. To jedva čekam da negdje dam izjavu o svemu ovome, kako je sve funkcionisalo kao sat, osim Javni servis koji unosi zabunu u sve ovo. To je strašno. To nije javni servis, to je javna kuća. To nije prostitucija, prostitucija je časni posao. To se plaća tamo, to je intelektualno moralna prostitucija”.

Ambasador se tada zaustavlja i komentariše: “Kako sam fino sve ovo sročio”, nakon čega se on i Ubović smiju.

Roćen zatim kaže “Ma ko ih j..” i “Završili su svoju misiju”.

Ubović ga potom informiše o njegovim razgovorima, navodeći primjer novinarke koja je nekoga s njim povezanim kontaktirala i pitala da li je to Ubović zabranio da dođe, na šta Roćen komentariše “ološ”...

Ubović sinoć nije odgovorio na poziv i poruku “Vijesti”. Taj biznismen je poslovno povezivan sa Roćenom.

“Kako ih nije stid, ne mogu da shvatim Radovana Miljanića”

“U Jutarnji program doveli su kozu koja se cereka pred kamerama, znaš šta je koza. To je ispod ljudskog dostojanstva. I ja ne znam da li ta goveda, a nisu iz Raosova jer su ona pametna, da li oni nekada gledaju svoju televizuju... Mislim da gledaju i da od toga još više zatupljuju, njima treba dati da se time bave, to je kao paviljon 6, to je F odjeljenje. Kako nije stid one ljude, ne mogu da shvatim Radovana Miljanića, ne mogu da shvatim čime se bave, kako ih nije stid”, kaže Roćen.

Bonus video: