Pavićević: DPS nas gura ka divljem društvu

"Samo u divljem društvu upravlja onaj čiji je jedini argument sila i posebno sam zabrinut ovakvim djelovanjem predstavnika DPS-a budući da ulazimo u izbornu godinu, a da je nervoza članova te partije sve vidljivija", rekao je Pavićević
1452 pregleda 5 komentar(a)
Pavićević, Foto: Crnogorska
Pavićević, Foto: Crnogorska

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević osudio je, kako je saopšteno iz te stranke, ponovni pokušaj DPS-a da poništi izbornu volju građana koji su 2016. godine glasali da DPS ne može da vrši vlast u Kotoru.

"Zabrinjavajuće je ponašanje DPS-a, koji ne bira sredstva da se obračuna sa političkim protivnicima i da uzurpira vlast u Kotoru. Počelo se trgovinom mandatima i poništavanjem izborne volje građana, nastavilo nelegalnom smjenom predsjednika opštine gospodina Jokića što je potvrdio i kotorski sud, a sada idu korak dalje i manirima siledžija upadaju u opštinske prostorije", rekao je Pavićević.

On je dodao da je sve ovo što je naveo potpuno suprotno od načina djelovanja u politici u demokratskom društvu i da nas DPS svojim djelovanjem gura ka divljem društvu.

"Samo u divljem društvu upravlja onaj čiji je jedini argument sila i posebno sam zabrinut ovakvim djelovanjem predstavnika DPS-a budući da ulazimo u izbornu godinu, a da je nervoza članova te partije sve vidljivija", rekao je Pavićević.

Pavićević je poručio da su zdrava energija, jasna vizija i držanje do principa u politici jedina brana "bujici samovolje i korupcije" koju kao model djelovanja zagovara DPS.

On je rekao da neprincipijelna i neopravdiva akcija smjenjivanja Dragice Perović, a odmah nakon toga i Jokića, zahtijevaju javnu i neodložnu osudu, kao nedopustiv obrazac ponašanja i djelovanja u demokratskom političkom polju.

"Crnogorska će se zajedno sa Demokratama svim sredstvima boriti da se zaštiti izborna volja građana. A građane Kotora pozivam da dobro zapamte šta se ovih sedmica dešava u Kotoru i da na izborima najžešće kazne DPS i da time pokažu svoju privrženost i demokratiji i vrijednostima prosvećenih zajednica", poručio je Pavićević.

Bonus video: