SD: Za Kotor dolazi neko bolje vrijeme

Kotorske Socijaldemokrate pozdravile, kako navode, razrješenje krize vlasti u tom gradu
2255 pregleda 13 komentar(a)
Socijalemokrate, Foto: SD
Socijalemokrate, Foto: SD

Socijaldemokrate Kotora pozdravile su, kako navode, razrješenje krize vlasti u tom gradu i izbor novog predsjednika Opštine i predsjednika SO Kotor.

"Nakon nepune tri godine totalno neorganizovanog, besciljnog djelovanja sada već opozicionih stranaka koje su do skoro vršile vlast u Kotoru, konačno su se stekli uslovi da, u ovih godinu i nešto dana, ozbiljni ljudi i ozbiljni politički akteri ulože maksimalan napor da srede situaciju u gradu. Ovakav rasplet događaja nije se desio slučajno, već je on posljedica trogodišnje anarhije koja je vladala u Kotoru, nefunkcionalne koalicije političkih partija koje su, sukobljene oko funkcija, zaboravile na programsku ponudu koju su 2016. godine iznijele pred građane. Nažalost, njihova ponuda u praksi svela se isključivo na postizanje trulih kompromisa oko raspodjele funkcija i uhljebljivanje partijskih aktivista iz gotovo cijele Crne Gore. Sigurni smo da će građanke i građani Kotora ovakav odnos znati adekvatno da vrednuju i da će politički subjekti koje smo poslali u opoziciju tamo ostati i nakon lokalnih izbora 2020. godine", navode iz SD-a u Kotoru.

U toj partiji su uvjereni da za Kotor dolazi "neko bolje vrijeme".

"Svjesni činjenice da će mandat ovog saziva lokalnog parlamenta, a tako i novoformirane vlasti, trajati tek nešto više od godinu dana, spremni smo da preuzmemo odgovornost za taj vremenski period i da se uhvatimo u koštac sa svim problemima koji u Kotoru postoje. Socijaldemokrate Kotora će, kao konstituent nove odborničke većine i nove vlasti u našem gradu, sve svoje resurse staviti u službu Kotora i za dobrobit naših sugrađanki i sugrađana", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

12. Jul 2019.

Aprcović predsjednik Opštine Kotor

Bonus video: