URA Budva: Pozivamo koalicione partnere na razgovor, krajnje vrijeme za odgovornost prema građanima

Iz URE su kazali da je nespremnost koalicionih partnera da se dogovaraju i da rade u zajedničkom, a ne pojedinačnom interesu za URU "svojevrsno priznanje da partije teško mogu (ili smiju) da djeluju slobodno"
2050 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice OO URA Budva, Foto: URA
Sa sjednice OO URA Budva, Foto: URA

Budvanska URA je danas javno pozvala koalicione partnere na sastanak nakon, kako kažu, neuspjeha da konstituenti koalicije koja vrši vlast u Budvi održe zajednički sastanak prije predstojeće sjednice Skupštine opštine.

"Pozivamo kolege da se ponašaju tako da ne dovode u pitanje ni svoj lični ni politički integritet ni javno iskazanu spremnost da se višedecenijska nesmjenjivost vlasti u Budvi i jedan uspostavljen pogubni sistem zamijeni načelom odgovornosti i radom u javnom interesu. Krajnje vrijeme je za odgovornost prema građanima koji su nas birali da vodimo grad, da sve pojedinačne interese stavimo u drugi plan a u prvi javni interes grada i građana u jeku turističke sezone“, poručuju iz budvanske URE.

Navode da je "mreža interesnih veza u okamenjenom reljefu vlasti bila i ostala najveći ekonomski problem Crne Gore, posebno u sve težim ekonomskim uslovima".

„Zbog toga je njena demontaža prvorazredni patriotski interes kome smo se, kako je na početku izgledalo, svi posvetili. Niko naravno nije očekivao apsolutnu saglasnost po svim pitanjima, a jedini garant obećanja datih građanima na izborima 2016. je bila obaveza da razgovaramo i dogovaramo se o svim odlukama, pa i onim najkontroverznijim. Trenutna nespremnost da se otvoreno razgovara i da se traže najbolja rješenja, da se „otvore karte“ za dobrobit grada i građana, samo je još jedan dokaz koliko i sama opozicija u Crnoj Gori odista vjeruje u demokratiju i prava građana da slobodno djeluju i traže preispitivanje pojedinih rješenja i odluka“, navode u ovoj partiji.

Dodaju da je nespremnost koalicionih partnera da se dogovaraju i da rade u zajedničkom, a ne pojedinačnom interesu za URU "svojevrsno priznanje da partije teško mogu (ili smiju) da djeluju slobodno".

"Zato ni građani više neće biti toliko naivni da vjeruju da data politička obećanja znače i stvarnu spremnost da se prema njima djeluje. U to ime pozivamo kolege da se ostave kombinatorika koje trideset godina urušavaju ljudski, društveni i ekonomski potenijal zemlje i da ostanu posvećeni međusobnom dogovoru i odgovornosti koje građani Budve od njih s pravom očekuju", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: