Lekić: Vlast nema sluha za Dom kulture u Baru

On je kazao da u Domu i pored brojnih najava rekonstrukcije “uglavnom u vidu predizbornih obećanja DPS” više od deset godina nije bilo ozbiljnijih investicionih ulaganja u cilju poboljšanja prostorno-tehničkih uslova , od adaptacije sjedišta i prozorišne scene do osvjetljenja i ozvučenja
271 pregleda 3 komentar(a)
Saša Lekić DF, Foto: Demokratski front
Saša Lekić DF, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 14.03.2018. 10:47h

Odbornik DF u SO Bar Aleksandar Lekić prozvao je danas lokalnu vlast za nebrigu o Domu kulture koji radi u sklopu JP Kulturni centar. Lekić, član GO PzP, objavio je da ni ovo javno preduzeće ni lokalna samouprava “nemaju sluha” za Dom kulture koji je “u dosta lošem stanju i radi u nezadovoljavajućim uslovima”, što se negativno odražava na javni interes, unaprjeđenje kulturne klime i bolju prepoznatljivost Bara.

On je kazao da u Domu i pored brojnih najava rekonstrukcije “uglavnom u vidu predizbornih obećanja DPS” više od deset godina nije bilo ozbiljnijih investicionih ulaganja u cilju poboljšanja prostorno-tehničkih uslova , od adaptacije sjedišta i prozorišne scene do osvjetljenja i ozvučenja.

"U Programu radu Kulturnog centra za 2018. o kojem smo raspravljali u nastavku 21. sjednice SO Bar nije predviđena nikakva sanacija objekta Doma kulture. Iako je rekonstrukcija Doma bila predviđena i Programima uređenja prostora, sve ostaje mrtvo slovo na papiru. DF smatra da ozbiljan program rada mora sadržavati projektnu dokumentaciju za sanaciju, izdvojen novac i rokove završetka radova na Domu, ali, toga u ovom JP nema jer očigledno nema ni namjere da se bilo šta promijeni, niti da se preuzme odgovornost prema onome što su očekivanja građana.", naveo je Lekić.

On dodaje da barski budžet Kulturnom centru predviđa transfer 470.000 eura, te još 250.000 eura za potrebe organizacije Barskog ljetopisa, ocijenivši da ovoliki iznosi bez planiranih sredstava za sanaciju Doma kulture "jasno govore o neodgovornom odnosu i radu nadležnih".

"Zato je odbornički klub DF i predložio dopunu programa rada Kulturnog centra sanacijom Doma kulture, ali, vladajuća većina u SO Bar je to odbila i još jednom pokazala nedostatak želje za poboljšanjem kulturne klime, promociju kulturnih i umjetničkih vrijednosti Bara. Domu kulture ostaje da čeka neke bolje dane, vrijeme kada će na na vlasti biti ljudi koji će stati iza date riječi, planirati i raditi u interesu društva, ali i polagati račune građanima i snositi odgovornost. Zato će i Barani ovog proljeća na lokalnim izborima birati jedan novi početak, nove ljude, novu i ljepšu priču za svoj grad.", zaključio je Lekić.

Bonus video: