Nema kontrolnog saslušanja Radulovića i Nurkovića u vezi Tare

Zahtjev za kontrolno saslušanje podnijeli su nevladine organizacije MANS, Grin houm i Centar za zaštitu i proučavanje ptica
740 pregleda 1 komentar(a)
Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, Foto: Savo Prelević
Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, Foto: Savo Prelević

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje nije danas prihvatio predstavku o kontrolnom saslušanju ministara održivog razvoja i turizma i saobraćaja i pomorstva Pavla Radulovića i Osmana Nurkovića u vezi sa stanjem životne sredine u kanjonu Tare.

Zahtjev za kontrolno saslušanje podnijeli su nevladine organizacije MANS, Grin houm i Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

Članovi Odbora su podsjetili na diskusije sa ranije sjednice na kojoj je održano konsultativno saslušanje na temu trenutnog stanja segmenata životne sredine rijeke Tare.

Tada je, kako su naveli, u prisustvu predstavnika NVO-a i državnih organa, zaključeno da treba održavati visok nivo komunikacije između njih u cilju realnog sagledavanja stanja na ovom području.

Ocijenjeno je da je potrebno da članovi Odbora posjete lokalitet izgradnje auto-puta Bar - Boljare tokom septembra ili oktobra.

"Imajući to u vidu, Odbor je odlučio da ne prihvati inicijativu MANS-a, prije nego što, nakon obilaska terena, utvrdi nivo poštovanja relevantne regulative koja prati izgradnju autoputa, saradnje između državnih organa i nevladinog sektora i informisanja javnosti o stanju životne sredine rijeke Tare", kaže se u saopštenju.

Bonus video: