Bojović: Što se Markovićeve vlade tiče, svi građani sjevera mogu da put putuju

"Na njihovo: "Srećan vam put!", mi, koji živimo na sjeveru, treba da odgovorimo: "Dosta je!" Stvar je dostojanstva, odbrane zdravog razuma i opstanka"
3137 pregleda 3 komentar(a)
Bojović, Foto: DNP
Bojović, Foto: DNP

Odgovor Duška Markovića doskorašnjem predsjedniku Opštine Pljevlja i funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS), Mirku Đačiću, riječima "Srećan mu put!", zapravo jeste poruka građanima Pljevalja i građanima sjevera, saopštio je danas Vladislav Bojović, člana Predsjedništva Demokratske narodne partije (DNP), i funkcioner Demokratskog fronta (DF).

Marković je prije dva dana u Bijelom Polju poručio da je poziv DPS-a opoziciji otvoren, a Đačiću je poručio "srećan mu put".

Đačić je 21. jula u intervjuu Televiziji Vijesti rekao da je DPS-u potreban veliki remont, te da su funkcioneri u Crnoj Gori srasli s foteljama.

"Nemamo nikakvu dilemu da je ovom porukom premijer Marković svim građanima sjevera poručio koliko mu je stalo do toga kako oni žive, i da, što se njegove vlade tiče, mogu svi da put putuju. Ovo bi trebalo da je jasno svakom razumnom i savjesnom čovjeku sa sjevera, na osnovu decenijske politike i odnosa aktuelne vlasti prema ovom prostoru života", istakao je je Bojović.

On je dodao da je Vlada kontinuiteta, na čijem je čelu trenutno Duško Marković, savršeno svjesna ubrzanog propadanja i gašenja sjevera, ali ipak ponovo računa na glasove jednog broja stanovnika sa ovog prostora, pa iznova i sve agresivnije pribjegava bezočnoj manipulaciji o navodnim ulaganjima države u sjeverni region.

"Računa se da će građane sjevera ova vlast opet najlakše prevariti, da će u toj prevarnoj igri i zamajavanju ponovo najmanje energije potrošiti na sjeveru, da će građani sjevera iznova nasjesti na lažna obećanja i najave boljeg života i investicija od kojih, naravno, dok je ova vlast na sceni, nema ništa. I ti novi mladi članovi opštinskih odbora DPS-a na sjeveru, kojima se hvali Duško Marković, znamo kako to postaju, kroz partijska zapošljavanja u prenatrpanim opštinskim i državnim organima, i uz nuđenje lažne nade, a onda i kroz brutalnu diskriminaciju Srba i svih onih koji ne žele da budu puki poslušnici uskog kruga pojedinaca koji su privatizovali Crnu Goru", rekao je Bojović.

On je kazao da je jedino što je tačno od onoga što je Duško Marković rekao, jeste da postoji amnezija kod velikog broja građana u odnosu na ono što je u Pljevljima i na sjeveru uradila ova tridesetogodišnja vlast.

"Naime, prosto je nevjerovatno da, recimo, i dalje postoje Pljevljaci koji glasaju vlast koja je uništila pljevaljsku privredu, degradirala zdravstvo i prosvjetu, ugasila preduzeća u pljačkaškoj privatizaciji, drastično smanjila zaposlenost i broj stanovnika, urnisala životnu sredinu i infrastrukturu, opljačkala brojne resurse, a preostale zarobila u kriminalnim i korupcionaškim poduhvatima. U situaciji kada državna vlast pojačava retoriku, koja ima za cilj novo i već viđeno varanje Pljevljaka i građana sjevera, potrebni su joj puki poslušnici na lokalnom nivou, kakve je, recimo, našla u novom predsjedniku opštine Pljevlja, Igoru Goluboviću, ili, na primjer, poslaniku DPS-a Danijelu Živkoviću. Otužno je bilo vidjeti kako novopečeni predsjednik pljevaljske opštine zajedno sa Milutinom Simovićem, za najnoviju ekološku katastrofu u Pljevljima, brže bolje svu krivicu svaljuje na radnike Termoelektrane, ili kako se sada opstruira održavanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta tim povodom. Teško je bilo slušati poslanika Danijela Živkovića kako se u nedavnoj raspravi o regionalnom razvoju Crne Gore vidno napreže da nabroji rezultate Vlade u Pljevljima, kojih nema", kazao je Bojović.

Po njegovim riječima, za opstanak sjevera neophodno je da građani sjevera masovno pruže otpor, i otkažu poslušnost uskoj grupi pojedinaca u vrhu vlasti, koji su se obogatili na njihov račun.

"Na njihovo: "Srećan vam put!", mi, koji živimo na sjeveru, treba da odgovorimo: "Dosta je!" Stvar je dostojanstva, odbrane zdravog razuma i opstanka", zaključio je Bojović.

Bonus video: