Ujedinjena: Cilj Demokrata nije rušenje DPS-a već otimanje glasova opoziciji

"Bečiću, prirodno je i da se plašite da izađete na predsjedničke izbore, jer se plašite šta će Vam reći građani. Razumijemo vaš kukavičluk kojim se krijete iza Bojanića, kojega ste se sjetili nakon što ste rastjerali sve potencijalne nestranačke predsjedničke kandidate"
243 pregleda 75 komentar(a)
Milo Pajković, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Milo Pajković, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 14.03.2018. 16:25h

Ujedinjena Crna Gora optužila je Demokratsku Crnu Goru da im je cilj da pobijede opoziciju a ne DPS.

Predsjednik Izvršnog odbora UCG u Beranama Milo Pajković reagovao je na navode predsjednika mladih Demokrata Berane Martina Kljajića da je Danilović "sluga DPS-a".

On je Demokrata poručio da nijesu uzeli glas ni jednog DPS-ovog birača već da su samo "otimali od opozicionih kolega".

Pajković je upitao Demokrata, zašto im smeta Goran Danilović kao predsjednički kandidat.

"Da li ste upoznati sa činjenicom da se na predsjedničkim izborima ne koristi D’ontov količnik, ili svjesno obmanjujete građane? Da li se sjećate da ste godinu dana skupljali tzv. građansku opoziciju kako bi kolegama za stolom uzimali članstvo i trošili vrijeme, a da nikakvog dogovora nije bilo? Trebalo je obraz staviti pod đon i pomenuti nešto protiv dr Raosavljevića, našeg predsjednika u Bijelom Polju. Tako ste u sinoćnem ponoćnom saopštenju pribjegli kukavičluku. Kad vaši funkcioneri nisu mogli da odgovore jednom izuzetnom humanisti, vrhunskom stručnjaku i uglednom čovjeku prebacili ste ružan naum svojim beranskim botovima. Njima nije bio problem panjkati, i to između redova, čovjeka koji ima više obrazovanja i radnog staža nego vaš cijeli opštinski odbor. Botovi, nahuškani iz vaše centrale ustremili su se i na predsjednika UCG. A najuže rukovodstvo naše stranke koje je upravo birao Danilović ima više škole i radnog staža naučnih i strukovnih priznanja nego cijeli glavni odbor vaše bot strukture", naveo je u reagovanju Pajković.

Dodao je da je u vremenu "žalosnog trajanja parlamentarizma u Crnoj Gori smjenjivale su se partije na opozicionoj sceni".

"Nekada bi bili najjači oni pa sjutra ovi, uzimali su glasove jedni drugima kao sto to sada rade Demokrate. Poniženi narod je samo trpio i gledao. Bili su se bojevi i gubile se bitke, otimale se sudbine i glasači. I kada se već lokalni bot političari obraćaju našem predsjedniku ja pitam Vas, gospodine Bečiću: sjećate li se, bilo je juče, kada ste razbili stranku kojoj ste pripadali, kada ste otcijepili krilo SNP-a. Prozivate nas, koji smo vas pola godine molili da predložite zajedničkog kandidata opozicije, da radimo za nekoga. A za koga Vi radite? Gospodine Bečiću, prirodno je i da se plašite da izađete na predsjedničke izbore, jer se plašite šta će Vam reći građani. Razumijemo vaš kukavičluk kojim se krijete iza Bojanića, kojega ste se sjetili nakon što ste rastjerali sve potencijalne nestranačke predsjedničke kandidate. Zašto niste prije mjesec dana podržali nekoga od dvoje predloženih? Mi jesmo, sjećate li se? Ponovo Vas pitamo: za koga Vi radite? Mi smo prepoznali, kao i većina naroda Crne Gore, da vi iskreno nećete stati iza jedinstvenog opozicionog kandidata, zato smo vam i ponudili sporazum. Pošto smo mi partija koja drži riječ, dajemo vam još jedan predlog; potpišite u ime Demokrata sporazum o ostavkama i mi ćemo od našeg kandidata zatražiti da povučemo kandidaturu. Pokažite da vam je stalo do zajedništva opozicije i da iskreno vjerujete u kandidata kojega ste na kraju vi predložili iako ste obećali da ćete cijelo vrijeme nevino stajati sa strane. Pobjede ili ostavke, gospodine Bečiću", naveo je Pajković

Pajković je poručio Demokratada da ne pokušavaju "da otrcanim obrascima DPS-a i iskounstrisanom infektivnom retorikom" da "diskredituje bolje i hrabrije od sebe".

"Moralni nišani su Vam se iskrivili, dok prebacujete i poturate sopstvene greške drugim partijama. Ta pizma je besramno srasla sa vašom sviješću. Vidjeli smo na ponovljenim izborima u Beranama koliko poznajate svoje glasače i koliko ste hrabri. UCG je dio pobjedničkog tima na izborima u Beranama i tu nemate šta da tražite. To se ne vidi jer smo skromni i pristojni ljudi – mi ne režemo torte, da bismo se potom naplaćivali kroz lokalne funkcije. Drago nam je što je Kljajića zapalo da napada UCG i njenog predsjednika, jer, za razliku od Vas, zna padeže. I na kraju, svi u CG prepoznali su da vam je cilj da pobijedite opoziciju a ne DPS, ni jednog DPS-ovog birača niste uzeli već samo otimali od opozicionih kolega", zaključio je Pajković.

Bonus video: