Pavićević: Demokrate preuzimaju liderstvo, veliki korak ka slabljenju uticaja DPS

Pavićević je rekao da bi bilo razumno da iskrene opozicione formacije podrže pristup "kojim se ojačavaju mehanizmi kojima bi trebalo da se spriječe mogućnosti prekrajanja izborne volje građana na svim narednim izborima"
6046 pregleda 21 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević ocijenio je da su principijelnim insistiranjem na sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva Demokrate Alekse Bečića demonstrirali da u punom kapacitetu preuzimaju lidersku poziciju u crnogorskoj politici.

"Insistiranjem na suštinskim izmjenama rada odbora koji se bavi reformom izbornog zakonodavstva, koje su juče usvojene u Skupštini Crne Gore, Demokrate su dokazali da se odgovornošću, principijelnošću i iskrenošću u političkoj borbi mogu ostvarivati koraci nabolje. Pokazali su da su spremni za najteže i najbolje odluke i da su potpuno posvećeni liderskoj poziciji u političkim promjenama koje Crnu Goru očekuju iduće godine", rekao je Pavićević.

Pavićević je rekao da bi bilo razumno da iskrene opozicione formacije podrže pristup "kojim se ojačavaju mehanizmi kojima bi trebalo da se spriječe mogućnosti prekrajanja izborne volje građana na svim narednim izborima".

"DPS je ovim izmjenama bačen na koljena. Bili su prinuđeni da prihvate uslove kojima se opiru pune tri godine. Primorani su da usvoje pravila kojima se protive skoro tri decenije. Zato je usvajanje izmjena o radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva veliki korak ka slabljenju političkog uticaja DPS-a i stvaranju uslova za poštene izbore. To je upravo ono što žele građani koji teže promjenama i što želi svaki iskreni opozicioni političar“, zaključio je Pavićević.

Bonus video: