Odgođena sjednica Administrativnog odbora

Zahtjev za odgađanjem poslanika Adrijana Vuksanovića podržalo je sedam članova Administrativnog odbora, dok uzdržanih i protiv nije bilo
1424 pregleda 1 komentar(a)
Sa jedne od sjednica Administrativnog odbora, Foto: Boris Pejović
Sa jedne od sjednica Administrativnog odbora, Foto: Boris Pejović

Sjednica Administrativnog odbora, na kojoj je trebalo da budu izabrana dva člana Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva iz opozicije, odgođena je.

Sjednica je odgođena dok izmjena Odluke o obrazovanju Odbora, koja je kasno sinoć usvojena u parlamentu, ne bude objavljena u Službenom listu Crne Gore.

Zahtjev za odgađanjem poslanika Adrijana Vuksanovića podržalo je sedam članova Administrativnog odbora, dok uzdržanih i protiv nije bilo.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević predložio je da se svim poslaničkim klubovima i vlasti i opozicije, nakon što izmjena Odluke stupi na snagu, pošalje novi zahtjev kako bi se svaki klub poslanika izjasnio ko će biti njegov predstavnik u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Administrativni odbor danas se nije izjasnio o predlogu Konjevića.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanovic predložio je da taj politički savez ima tri predstavnika u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, a poslanički klubovi Demokrate, Socijalistička narodna partija (SNP) - Demos, SDP i Klub nezavisnih poslanika po jednog predstavnika.

On je naveo da Demokratska Crna Gora predlaže dva svoja člana u Odbor, a kako je ocijenio, nema prava osim na jednog.

“Stanje što se tiče opozicionih predstavnika u Odboru mora da bude sljedeće – DF tri člana, a Demokrate, SNP-Demos, SDP, nezavisni poslanici po jednog”, kazao je Đukanović.

On je kazao da je izigran dogovor 39 opozicionih poslanika i njihovo zalaganje da narednih izbora neće biti bez tehničke vlade.

“Sve se izmjestilo iz parlamenta, sve se radi iza leđa suštinske opozicije. DPS ispoljava servilnost prema Demokratskoj Crnoj Gori. Dešavaju se tektonski poremećaji na političkoj sceni Crne Gore”, naveo je Đukanović.

On je dodao da DF samo želi da svako dobije ono što mu pripada.

Bonus video: