Veber: Svi snose odgovornost za jačanje demokratije u Crnoj Gori

"Svi politički akteri trebaju da pokažu odgovornost i aktivno učestvuju u radu odbora, u cilju jačanja povjerenja u izborni proces. Svi snose odgovornost za jačanje demokratije u zemlji i uspješnog puta Crne Gore ka Evropskoj uniji", saopštio je ambasador Njemačke
1304 pregleda 2 komentar(a)
Veber, Foto: Boris Pejović
Veber, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.08.2019. 10:49h

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber pozdravio je, kako je rekao, postignuti kompromis po pitanju osnivanja privremenog Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

"Svi politički akteri trebaju da pokažu odgovornost i aktivno učestvuju u radu odbora, u cilju jačanja povjerenja u izborni proces. Svi snose odgovornost za jačanje demokratije u zemlji i uspješnog puta Crne Gore ka Evropskoj uniji", saopštio je ambasador Njemačke.

Skupština Crne Gore je glasovima 42 poslanika u srijedu usvojila izmjene odluke o Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona, kojom će izborne reforme morati da predloži do 15. novembra.

Odluku su podržali poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), manjinskih stranaka i poslanik Demosa Miodrag Lekić.

Poslanici Demokratskog fronta (DF), Ujedinjene Crne Gore i samostalni poslanici nijesu glasali, dok poslanici Socijalističke narodne partije (SNP) i Socijaldemokratske partije (SDP) nijesu prisustvovali sjednici.

Bonus video: