Danas sastanak potpisnika "Sporazuma o budućnosti"

Sastanak u hotelu Nikić, kako je najavljeno, biće otvoren za medije i direktno prenošen na fejsbuk stranici pokreta Odupri se – 97 hiljada
2720 pregleda 4 komentar(a)
Sa prethodnog sastanka pokreta Odupri se i predstavnika opozicionih stranaka, Foto: Boris Pejović
Sa prethodnog sastanka pokreta Odupri se i predstavnika opozicionih stranaka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.08.2019. 07:35h

Sastanak potpisnika Sporazuma o budućnosti, koji organizuje pokret Odupri se, biće održan danas u Podgorici.

U Pokretu smatraju da je neophodno da se organizuje zajednički sastanak kako bi se građanima pojasnila dešavanja na političkoj sceni.

>> Perović: Očekujemo dolazak većine potpisnika sporazuma

Oni očekuju da će se opozicija odazvati na zajednički sastanak, jer je to, kako su naveli, u ovom trenutku najmanje što su dužni građanima Crne Gore.

Sastanak u hotelu Nikić, kako je najavljeno, biće otvoren za medije i direktno prenošen na fejsbuk stranici pokreta Odupri se – 97 hiljada.

Iz Pokreta su podsjetili da u Sporazumu piše da će se zajednički zalagati za formiranje vlade građanskog jedinstva, koja će djelovati u ograničenom mandatu i čiji će osnovni zadatak biti da omogući uslove za održavanje fer i slobodnih izbora.

“U Sporazumu se navodi da će se njegovi potpisnici dogovarati o svim oblicima zajedničkog vaninstitucionalnog djelovanja”, dodali su iz Pokreta.

Sporazum su 30. marta, na Trgu nezavisnosti u Podgorici, potpisali poslanici crnogorske opozicije i predstavnici pokreta Odupri se.

Od potpisnika sporazuma, samo je GP URA potvrdila prisustvo.

Bonus video: